Komediální Sherlock Holmes vstoupil do kin a usiluje o post nejhoršího filmu roku

Komediální Sherlock Holmes vstoupil do kin a usiluje o post nejhoršího filmu roku
Holmes & Watson | 2018 Sony Pictures
Inu, někdy to zkrátka nevyjde. Komedie Holmes & Watson působila na papíře lákavě, přičemž první klapka padla v roce 2016. Poté se situace zkomplikovala. Trailer svým výběrem nevtipných scén vyvolával spíše rozpaky, premiéra byla několikrát odkládána a podle všeho o exkluzivní uvedení nestál ani Netflix. Ano, ten Netflix, který za 50 milionů kupoval práva na The Cloverfield Paradox, což rozhodně žádná filmová pecka nebyla.
Holmes & Watson
Už to slušně naznačuje, jak moc se komedie Holmes & Watson nepovedla. Studio film raději ani nepromítalo kritikům před premiérou v US kinech (ta proběhla 25. prosince), což samozřejmě recenze jen oddálilo. Momentálně jich je na "rajčatech" 40, z toho jen 2 pozitivní a průměrná známka 2.8 z deseti. A ani diváci nejsou o moc milejší. Na IMDB je v tuhle chvíli přes dva tisíce hodnocení, z nichž vychází skóre 3.7. To je slušná komediální bolest.
Česká distribuční společnost Falcon pro jistotu českou premiéru rovnou zrušila a vzhledem k tomu, že si film vede mizerně v rámci tržeb v amerických kinech, bezpochyby na svém rozhodnutí už nic nezmění.
Holmes & Watson
Holmes & Watson