Trailer: John Malkovich se představuje jako Hercule Poirot v nové mini-sérii

Trailer: John Malkovich se představuje jako Hercule Poirot v nové mini-sérii
The ABC Murders | BBC Pictures
Píše se rok 1933 a Hercule Poirot (John Malkovich) si užívá zaslouženého důchodu od detektivních záhad. Bohužel musí "podzim života" ještě jednou odložit, když začne řádit vrah, který si své oběti vybírá podle abecedy.
The ABC Murders
Nová třídílná série poměrně odvážně porušuje jeden z nejzákladnějších Poirotových poznávacích znaků a namísto okázalého knírku je Malkovich vybaven bradkou. Je to rozhodně nezvyk, vzhledem ke zvolenému herci jde ale pravděpodobně o rozumné řešení. Atmosféra traileru je navíc natolik podmanivá, že bezpochyby tvůrcům tento malý faul určitě rádi odpustíte.
Mini-série nese název The ABC Murders, dále hrají Rupert Grint, Freya Mavor, Tara Fitzgerald, Michael Shaeffer, Shirley Henderson a Eamon Farren. Premiéru bude mít na Amazon Prime Video 1. února 2019.
Mini-série vychází z 12. knihy v sérii Hercule Poirot, která nese název Vraždy podle abecedy: Všechno začalo zdánlivě bláznivým anonymním dopisem s podpisem ABC. A po něm následovala vražda staré trafikantky Alice Ascherové v Andoveru. Na pultě ležel rozevřený Abecední jízdní řád známý pod zkratkou ABC. Předtuchy Hercula Poirota nad dopisem se naplnily. Přichází další dopis a po něm druhá vražda - tentokrát Betty Bernardové na pláži v Bexhillu - a pak třetí - lorda Carmichaela Clarka v Curstonu. Poirot se svým přítelem Hastingsem čelí tentokrát něčemu horšímu, než je obyčejný zločin, čelí šílenství a zvrácenému smyslu pro logiku. Čtvrtá vražda však daná pravidla poruší - a to je pro puntičkářského Poirota signál, že nic není tak jednoznačné, jak se ho o tom někdo snaží přesvědčit.
The ABC Murders
The ABC Murders