Věděli jste, že tyhle filmové hvězdy hrály v hudebních klipech?

Věděli jste, že tyhle filmové hvězdy hrály v hudebních klipech?
Angelina Jolie v klipu Anybody Seen My Baby? | Rolling Stones
Tedy v dnes již naprosto "příšerných" dílkách, které najdete na našich zaprášených VHSkách které si schováváme už jen z nostalgie, protože si je vlastně ani nemáme na čem pustit. Tehdy to ale bylo něco!

Keanu Reeves

Keanu si zahrál hlavní roli v hudebním videu k písni Rush Rush od Pauly Abdul z roku 1991. Videoklip zpěvačka koncipovala do pocty Jamesi Deanovi a jeho Rebelovi bez příčiny. Jejím rebelem se ve videoklipu stal začínající herec Keanu.

Jack Black

V roce 1999 patřil Beck k vlivným hudebním hvězdám, který prodával dost alb na to, aby mu producenti šli na ruku a nechali ho točit nákladnější hudební videoklipy. Díky tomu se v jednom z nich jménem Sexx Laws objevil Black.

Robin Williams

Je rok 1989 a Bobby McFerrin právě vyhrál Grammy za píseň roku se skladbou Don't Worry, Be Happy. Málokdo už ale asi ví, že v jeho klipu hraje dovádějící kníratý Robin Williams!

Courteney Cox

Album Born in the U.S.A. Bruce Springsteena z roku 1984 smetlo úplně celou Ameriku a producenti nahrávací společnosti byli tak nadšení, že se rozhodli, že všechny videoklipy k písním bude točit Brian De Palma. Jedním z nich je i klip k písni Dancing in the Dark. Mladičká začínající herečka Courteney Cox měla to štěstí zahrát si se Springsteenem v jeho klipu, což odstartovalo její kariéru.

Angelina Jolie

Je rok 1997 a The Rolling Stones právě vydali nové album Bridges to Babylon. Součástí alba je i píseň Anybody Seen My Baby?. Jeden z ne příliš velkých hitů má ale jednu zvláštnost - v jeho videoklipu se v plné kráse představuje mladičká Angelina Jolie. Navíc to pro ni nebyl první videoklip. Již v roce 1994 hrála v klipu k písni Rock and Roll Dreams Come Through od Meatloafa.

Eddie Murphy

Michael Jackson je hudební ikonou, která nezměnila jen hudbu jako takovou, ale i videoklipy. Michael z nich udělat samostatný umělecký směr a nebál se zkoušet stále nové věci. Jeho Thriller je dosud neporazitelný a nikdo už ho ani pokořit nedokáže. V roce 1991 každopádně vydal album Dangerous a k písni Remember the Time bylo natočeno devítiminutové video odehrávající se v Egyptě s Eddiem Murphym v roli faraona.

Michael Fassbender

The Cooper Temple Clause byla britská alternativní rocková skupina, jež v roce 2003 vydala album Kick Up the Fire, and Let the Flames Break Loose, které jim přineslo asi největší úspěch. Součástí alba je skladba Blind Pilots, v jejímž videoklipu se objevil Michael Fassbender, začínající herec, který tehdy bral doslova každou roli (včetně reklam), jen aby zaplatil účty.



Elijah Wood

Skupina The Cranberries vydala v roce 1994 album No Need to Argue, které vyneslo tyto Iry na vrchol slávy. Součástí tohoto alba je i skladba Ridiculous Thoughts, v jejímž videoklipu hraje Eliah Wood!



Johnny Depp

Tento chlapík milující hudbu nemůže v našem výčtu chybět. V roce 1993 si zahrál ve videoklipu Toma Pettyho k jeho skladbě Into the Great Wide Open.

Jennifer Connelly

Jennifer Connelly hrála spolu s Jasonem Priestleym hlavní roli ve videoklipu ke skladbě Roye Orbisona I Drove All Night. Album vyšlo po zpěvákově smrti a obsahovalo dosud nevydané skladby. Jennifer sice byla již v té době známou herečkou (do povědomí diváků se dostala rolí v Labyrintu), ale nepatřila mezi megastar. Ráda tedy roli v klipu přijala.

Keri Russell a Carla Gugino

Obě tyto krásné herečky se ujaly hlavních rolí ve videoklipu k písni Always z roku 1994 od skupiny Bon Jovi. Zajímavostí je, že Jon Bon Jovi skladbu původně složil pro soundtrack k filmu Romeo krvácí, s ohledem na vlažné přijetí filmu ale skladbu nakonec stáhl a nechal si ji pro sebe.