Trailer: V pokračování ruského megahitu měří síly Arnold Schwarzenegger a Jackie Chan

Trailer: V pokračování ruského megahitu měří síly Arnold Schwarzenegger a Jackie Chan
Viy 2 | Russian Film Group Corporation
Oficiální práce na filmu začaly v roce 2008 s tím, že se uvedení plánovalo o rok později. Nakonec ale vyšel až v lednu 2014. Film vyprávěl příběh anglického cestovatele Jonathana Greena (Jason Flemyng), který prozkoumává v 18. století neprobádaná území Transylvánie a nechtěně narazí na tajemná monstra. Že jste o tomhle filmu nikdy neslyšeli? Inu, ve většině zemí putoval rovnou na video a žádný velký rozruch tam nezpůsobil.
ALE v Rusku šlo o nejúspěšnější film roku 2014, takže si tamní producenti správně spočítali, že pokud chtějí s dvojkou vyvolat větší vlny, musí najmout hollywoodské hvězdy. Takže angažovali Jackieho Chana a Arnolda Schwarzeneggera, aby se ve filmu poprali a o náklady se podělili s Čínou, kam je příběh i situován. Znovu je hlavním hrdinu Femyngův Jonathan a pokračování půjde ve zbytku světa do kin pod názvem The Iron Mask:
Tajemství dračí pečeti
Proč ony čachry s názvem? Inu, jak už jsem psal, jedničku viděl málokdo. A i když má dvojka pár silných jmen, pořád se člověku příliš nechce chodit na pokračování něčeho, co nezná. Podobným způsobem byl kdysi ve světě uveden Šílený Max 2 (tehdy šel pod neutrálnějším názvem Bojovník silnic).
Snímek byl promítán i u nás a to v listopadu minulého roku v rámci festivalu Týden ruského filmu, kde byl uveden pod názvem Tajemství dračí pečeti. Zda se snímek podívá i do široké české kino distribuce v tuto chvíli nevíme.
Oficiální popis děje z festivalu Týden ruského filmů: Anglický cestovatel Jonatan Grin získá od Petra I. zakázku - vyhotovení map Dálného Východu Ruska. Opět jej čeká dlouhá cesta plná neuvěřitelných dobrodružství, která jej přivede do Číny. Kartograf se setká s množstvím závratných objevů, nečekaných setkání s podivuhodnými tvory, čínskými princeznami, mistry vražedných bojových umění a samotným Lun-Vanem, Králem všech draků. Co může být nebezpečnější, nežli pohled do očí Strašidla? Snad setkat se s ním znovu. Co převáží tentokrát – neotřesitelný skepticizmus vědce nebo starobylá černá magie, která se již dávno zmocnila Východních zemí?
trailer-v-pokracovani-ruskeho-megahitu-meri-sily-arnold-schwarzenegger-a-jackie-chan
Tajemství dračí pečeti