Premiéry v kinech: Co dělat, když promítají hned dva skvělé komiksové filmy? Navíc od největších konkurentů...

Premiéry v kinech: Co dělat, když promítají hned dva skvělé komiksové filmy? Navíc od největších konkurentů...
Spider-Man: Paralelní světy (detail plakátu) | Sony
AQUAMAN (režie: James Wan)
Aquaman
Studio DC má našlápnuto k tomu, aby jeho Aquaman po velmi dobře přijaté Wonder Woman (2017) zajistil další zářez na pažbě úspěšných titulů nepříliš úspěšného konkurenta Marvelu. Po zprávě ze "zaslíbené" Číny a včerejší kladné recenzi míří vládce moří a oceánů do českých kin.
Režisér James Wan (hororový guru díky sérii Saw a dalším titulům) dostal volnou ruku studia a znamenitě se vyřádil. Mnohým jeho za trojzubec přitažená podvodní akčňárna připomíná pár filmů od konkurence, jenže Wan to dokázal svým vlastním způsobem přisolit a vyhrotit, Takže když necháte rozum v šatně a poddáte se zběsilé jízdě, budete odměněni odpovídajícím zážitkem.
Tuzemští recenzenti prozatím Aquamanovi dávají 70 procent. Že by to DC konečně dokázalo? Do budoucna bude hlavní vytrvat.

SPIDER-MAN: PARALELNÍ SVĚTY (režie: Robert Persichetti Jr., Peter A. Ramsey, Rodney Rothman)
Ještě větším (a pozitivním) překvapením je animovaný Spider-Man od studií Sony, Marvel a Columbia. Paralelní světy přinášejí dle převážně nadšených ohlasů inovativní vizuál, originální příběh a svěží pocit ze sledování "bijáku", který si užijí všechny generace návštěvníků kin. Trojice režisérů přináší příběh dospívajícího brooklynského chlapce objevujícího paralelní světy maskovaných superhrdinů. Netřeba vědět víc, prostě na "to" jděte do kina.
Tuzemští recenzenti prozatím snímek hodnotí 85 procenty. Na webu RottenTomatoesSpider-Man: Paralelní světy těžko uvěřitelných 98 procent kladných recenzí!

VÁNOCE A SPOL. (režie: Alain Chabat)
Vánoce a spol.
Alžírský herec a režisér Alain Chabat do českých kin přináší rodinnou komedii, v níž se řeší Santova předvánoční řehole, nemocní skřítci a výlet pro léky. Santa hledá pomoc v pověstném kabaretu Moulin Rouge a setkává se s nic nechápajícími lidmi. Podaří se zachránit kouzlo Vánoc?
Tuzemští kritici dávají snímku Vánoce a spol. prozatím známku 60 procent.

MÁME NA VÍC (režie: Robin Kvapil, Radim Procházka)
Máme na víc
A na závěr jeden tuzemský dokument, který se vrací v čase před volbu prezidenta České republiky, do štábu kandidáta Michala Horáčka. Z pozice jeho osobního poradce zaznamenával dokumentarista Kvapil od podzimu 2016 dění ze zákulisí.
"Natáčel na vše, co měl po ruce – na kameru, mobil, notebook. Film spolurežírovaný Radimem Procházkou vznikl se snahou zachytit autentický obraz Horáčkova volebního tažení, prezentuje taktiky jeho týmu, interakci se spoluobčany, stoupenci i odpůrci, novináři a protikandidáty. S vědomím, že prezidentské volby sice prohráli, ale mají za sebou velký kus cesty..."

Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.