Jodie Foster došla trpělivost a bude ženou na válečné stezce

Jodie Foster došla trpělivost a bude ženou na válečné stezce
Bůh masakru | Sony
Coby režisérka se pak Foster divákům připomněla dva roky zpátky thrillerem Hra peněz, kde si nicméně roli odpustila. Ve svém novém připravovaném filmu se ujme obou svých profesí - stoupne si před kameru i za ní.
Stane se tak v remaku letošního islandského eko-thrilleru Žena na válečné stezce, jehož popis je následující: Padesátnice Halla je zdánlivě spořádaná učitelka a sbormistryně, ale pod klidným zevnějškem dříme víc, než se na první pohled zdá. Tvrdá a nekompromisní žena má ještě druhý život – vede totiž soukromou válku s průmyslovými giganty, kteří ničí islandskou krajinu. Nejhledanější žena ostrova řeší s lukem v ruce dilema mnohých z nás: jak svým dílem přispět k tomu, aby nedošlo k ekologické a sociální katastrofě?
V remaku se s největší pravděpodobností přesuneme do Spojených států, nic konkrétnějšího ale v tuhle chvíli o projektu nevíme. Pokud jde o originál, ten v lednu 2019 dorazí do českých kin a je Islandem vyslán do letošního souboje o Oscary za Nejlepší cizojazyčný film. Takže na něm něco rozhodně bude.
Dave Bautista, Jodie Foster
Žena na válečné stezce