Superhrdinové, které jsme v roce 2018 ztratili

Superhrdinové, které jsme v roce 2018 ztratili
Loki | Marvel Studios
Ty největší ztráty nás teprve čekají s ohledem na Avengers: Endgame (nic ještě není definitivní), ale i tak jsme jich v roce 2018 ztratili víc než dost.
Zda dokáže filmový průmysl vydělávat i bez jmen jako jsou Iron Man, Avengers, Captain America, Hulk, Black Widow nebo Thor, to se teprve ukáže. Zatím je máme, ale na jak dlouho? Zde jsou každopádně hrdinové, které už na plátnech kin nebo na televizních obrazovkách nepotkáme:

Rip Hunter (Legends of Tomorrow)

Na konci třetí série seriálu Legends of Tomorrow zemřela jedna z hlavních postav – Rip Hunter (Arthur Darvill). Obětoval se, aby zachránil své přátele před démonem Mallusem a dopřál jim tak potřebný čas k úniku.
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili-2
Rip Hunter | CW



Heimdall (Avengers: Infinity War)

Infinity War to zkosila ve velkém. Ovšem zatímco hrdinové, jež se stali součástí Thanosova osudného lusknutí prsty, to nemají ještě definitivně spočítané, Heimdall (Idris Elba) je jedním z těch marvelovských hrdinů, kterým už život nikdo nevrátí. Thanos ho zabil přímo před zraky Thora a ostatních. Před svou smrtí alespoň ještě stihl poslat Hulka na Zem.
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili-8
Heimdall | Marvel Studios

Loki (Avengers: Infinity War)

Bůh klamu a lsti sice již dvakrát svou smrt na plátně dvakrát přežil, ve třetím případě už o tom nemůže být řeč. Thanos mu vzal život jednou pro vždy. Lokiho fanoušky tak může těšit jen zpráva, že by se jeho postava měla dočkat samostatného seriálu, navíc s Tomem Hiddlestonem v hlavní roli.
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili
Bedlam | FOX

Gamora (Avengers: Infinity War)

Thanosova adoptivní dcera Gamora (Zoe Saldana) je jedinou, jejíž smrti Thanos litoval, ale i tak mu to nezabránilo v tom, aby uskutečnil svůj plán získat Kameny nekonečna. Zaplatil za svůj plán tu nejvyšší cenu.
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili-6
Gamora | Marvel Studios

Vision (Avengers: Infinity War)

Visionova (Paul Bettany) existence byla od samého počátku založena na kameni Nekonečna, který měl v čele. Jakmile si Thanos kámen vezme, padá Vision mrtvý k zemi. Bez kamene není možnost, jak ho přivézt zpět.
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili-5
Vision | Marvel Studios

Bedlam (Deadpool 2)

Deadpool 2 je dalším snímkem, který toho v jediném filmu zlikvidoval více než dost (i když v tomhle případě cíleně coby komediální popření klasických klišé). Mezi těmi superhrdiny, kteří se nedožili konce filmu, byl i Bedlam (Terry Crews). Stejně jako další členové Deadpoolem vytvořeného týmu X-Force nepřežil nešťastný seskok padákem. Osudným se mu stal autobus.
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili
Bedlam | FOX

Shatterstar (Deadpool 2)

Další z hrdinů, kteří se konečně objevili na velkém plátně kin a nevydrželi tam víc jak pár minut. Při seskoku padákem si nerozuměl s vrtulí vrtulníku.
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili-7
Shatterstar | FOX

The Vanisher (Deadpool 2)

Tak tento hrdina to měl asi nejhorší, po celou dobu jsme o něm jen slyšeli a když se konečně objevil, spatřili jsme jen vyděšený výraz těsně před smrtí v drátech vysokého napětí. A navíc, aby toho nebylo málo, ho hrál Brad Pitt!
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili-3
Vanisher | FOX

Zeitgeist (Deadpool 2)

Ani tento hrdina se na plátně příliš neohřál, s padákem skončil v drtiči větví.
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili-1
Zeitgeist | FOX

Shatter (seriál X-Men: Nová generace)

Shatter je jedním z mutantů ze seriálu X-Men: Nová generace. Stejně jako Rip i on se obětoval, aby mohlo svým přátelům utéci do bezpečí.
superhrdinove-ktere-jsme-v-roce-2018-ztratili-4
Shatter | Netflix
Tak uvidíme, jak milosrdní budou filmaři k superhrdinům příští rok. Tento nebyl z jejich pohledu nic moc. :-) A to šlo hlavně jen o dva filmy!