Co nám letos nadělí pohádkový Ježíšek aneb Na co se těšit na televizních obrazovkách o vánočních svátcích?

Co nám letos nadělí pohádkový Ježíšek aneb Na co se těšit na televizních obrazovkách o vánočních svátcích?
O zakletém králi a odvážném Martinovi
Tak se na to pojďme podívat konkrétněji.
Ačkoli Vánoce začínají až 24. prosince televize mají připraveny zajímavý program již den předem, tedy 23. prosince. Na ČT 1 bude vysílán Anděl Páně, na ČT 2 komedie Nebožtíci přejí lásce. Prima ještě pojede podle svého aktuálního programu, ale na Nově poběží moderní hraná Popelka. A pokud máte širší nabídku než základní televizní programy, můžete se těšit na Avengers: Infinity War na HBO, Wrestlera na FilmBoxu, Život Briana na AMC a na Cinemaxu vsadili na Baby Driver. 22. a 23. prosince bude Česká televize na stanici ČT D: vysílat animované vánoční filmy Sobík Niko a Niko 2.
Anděl Páně
Anděl Páně | Warner Bros.
Pojďme ale už na Štědrý den. Stanici Nova ozdobí klasické pohádky jako Za humny je drak, Veselé Vánoce přejí chobotnice, Shrek 2, Princezna se zlatou hvězdou nebo Tři bratři v roli hlavní štědrovečerní pohádky. Na své si přijdou ale i milovníci seriálu Comeback, který se připomene dílem Heavy Christmas.
František Smolík, Marie Kyselková
Marie Kyselková v pohádce Princezna se zlatou hvězdou
To Prima vsadí na komedii Sám doma jako hlavní večerní program a přes den si budete moci vychutnat klasiku jako O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Dařbuján a Pandrhol, rodinné komedie Hon na myš a Strašidla, Kristián pro pamětníky a animovaný film Hotel Transylvánie.
Michaela Kuklová
O princezně Jasněnce a létajícím ševci
Program ČT 2 se jako již tradičně nese v duchu vánočních tradic, hudby a biblických příběhů. Vysílat ale bude i klasickou romantickou podívanou Prázdniny v Římě a premiérovou pohádku pro neslyšící Vodníkova princezna.
Vodníkova princezna
Vodníkova princezna | Česká televize
Pro naše nejmenší je připravený bohatý program na Déčku. Tam bude mít hlavní slovo animovaná tvorba jako Zvonilka nebo Co se stalo o Vánocích a tradiční seriály, které jsou na programu vysílány pravidelně a jsou doplněné o různé vánoční speciály.
Co se stalo o Vánocích
Co se stalo o Vánocích
Na ČT 1 se mohou diváci těšit na pohádky Micimutr, Koloběžku první, Zlatovlásku, Lásku rohatou nebo Byl jednou jeden král. Novou štědrovečerní pohádkou je Kouzelník Žito, o které jsme psali již dříve.
Anna Kadeřávková, Denis Šafařík
Kouzelník Žito | Česká televize
A co nás čeká o dalších svátcích?
Prima bude vysílat oblíbené pohádky Pyšná princezna a Hrátky s čertem a o Silvestru jako již každý rok vsadí na hudbu a humor. Diváci si tak budou moci pustit záznam koncertu Český mejdan s Impulsem a sestřihy pořadů Česko Slovensko má talent a Partička. Po půlnoci poběží film Komici s.r.o. The Tour.
Alena Vránová
Pyšná princezna
I Nova vsadí na léty ověřenou klasiku a zařadí filmy jako Z pekla štěstí 1 a 2, Tři veteráni, S čerty nejsou žerty nebo Nebojsa. Chybět nebude ani Mrazík nebo animáky Hledá se Nemo a Kráska a zvíře. Na poslední den v roce Nova zařadí speciál Tvoje tvář má známý hlas – Silvestr z karavanu.
Karel Heřmánek
S čerty nejsou žerty
Česká televize má na další svátky připraveno také hodně lahůdek. O Prvním svátku vánočním se mohou diváci těšit na prvním programu na pohádky Lotrando a Zubejda, Sněžný drak nebo Princezna ze mlejna, ale i rodinné komedie jako Císařův pekař nebo Jak vytrhnout velrybě stoličku a jako hlavní večerní program půjde pohádka Anděl páně 2 a po něm komedie Marečku, podejte mi pero!. Na Štěpána je pro diváky připravena nabídka v podobě pohádek Jak si zasloužit princeznu, Šíleně smutná princezna, Princezna ze mlejna 2, Princezna a písař a legendární Tři oříšky pro Popelku. Na ČT 2 si můžete jako již tradičně vychutnat představení Cirque du Soleil nebo komedii Bosé nohy v parku nebo Fantomas se zlobí. Hlavním večerním programem pak na Jedničce bude další premiérová česko – slovenská pohádka s názvem O zakletém králi a odvážném Martinovi. Hlavní hrdinkou příběhu je statečná princezna Michaela, která se rozhodne zachránit svého otce.
O zakletém králi a odvážném Martinovi
O zakletém králi a odvážném Martinovi | Česká televize
O Silvestrovském večeru se můžeme těšit na film Přání k mání a Nový rok bude patřit filmu Po strništi bos.
Petra Špalková, Hynek Čermák, Viera Pavlíková, Alois Grec, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Jan Tříska
Po strništi bos | MAFRA / Dan Materna