Disneyho stojí provoz "myších" parků víc než parky Marvelu, Pixaru a Lucasfilm dohromady.

Disneyho stojí provoz "myších" parků víc než parky Marvelu, Pixaru a Lucasfilm dohromady.
Pixar park | Disney
Po celém světě podobných parků už vzniklo nepřeberné množství a ne jen na téma filmů a jejich postav. Své parky mají například i Lego, Asterix, Playmobil neboVčelka Mája. Pojďme se ale vrátit k Myšímu domu a jeho parkům. V posledních letech spatřily světlo světa i parky studií Pixar, Lucasfilm a Marvel. Návštěvníci se v nich potkají se svými oblíbenými hrdiny, svezou se na příslušných atrakcích a utratí horentní sumy za ubytování, občerstvení, suvenýry a další věci, které k návštěvě těchto parků nevyhnutelně patří.
disneyho-stoji-provoz-tematickych-parku-vic-nez-parku-marvelu-pixaru-a-lucasfilm-dohromady
Disneyworld | Disney
O Disneyho parcích se proslýchá ledacos, hlavně co se týče pracovních podmínek a pravidel, jež musí zaměstnanci dodržovat, ale platí, že se musí jejich majitelé o ně také náležitě starat a vkládat do nich ohromné finanční sumy. Podle posledních informací má navíc Disney v plánu do svých zábavních parků napumpovat tolik peněz, že výsledná částka je větší než rozpočet na parky Marvelu, Lucasfilm a Pixaru dohromady. Hovoří se o částce 24 miliard dolarů v následujících pěti letech a cílem je parky zdokonalit, vytvořit nové atrakce, hotely a lodě. Přičemž ostatní tři parky dostanou ke svému zlepšování "jen" 15, 4 miliard dolarů.
disneyho-stoji-provoz-tematickych-parku-vic-nez-parku-marvelu-pixaru-a-lucasfilm-dohromady
Disneyworld | Disney
Pokud jde o novinky, ve Walt Disney World v Orlandu by měl vzniknout úplně nový park s názvem Star Wars: Galaxy’s Edge, kde by se měli návštěvníci usadit i do kokpitu slavného Millénia Falcon. A ve hře je ještě mnoho nového. U Disneyho to mají velmi dobře spočítané. Jejich zisky každý rok mnohanásobně stoupají a podle všeho uvažují i o tom, že by takových parků mohlo vzniknout více i mimo Spojené státy. To už bude ale trošku větší oříšek, protože je třeba hodně prostoru. Walt Disney World na Floridě se skládá se 4 tématických parků a rozlohu má přes 10 000 hektarů, což je dvojnásobná rozloha Manhattanu! Navíc s instalacemi některých atrakcí (např. u Avatara) musela pomáhat NASA a její špičkové technologie...