Náhoda, které se těžko věří: slavné osobnosti, které zemřely ve stejný den

Náhoda, které se těžko věří: slavné osobnosti, které zemřely ve stejný den
Freddie Mercury a Michael Jackson | ABC a Sony Pictures
Zvláště, když nás opustí nějaká slavná osobnost a brzy po ní nějaká jiná, ptáme se, co se děje, zda se něco nechystá. Přitom v každém okamžiku našeho života někdo na světě zemře, pokud je to ale někdo, jehož život se nás nějak týká nebo je známý, dostává nás to víc. V tomto článku se zaměříme na známé osobnosti, které nás opustily rovnou ve stejný den.

Michael Jackson a Farrah Fawcett

Slavný zpěvák a jeden z Charlieho andílků odešli 25. června 2009. Jackson patří v hudebním světě za fenomén, má na kontě 750 milionů prodaných nosičů. Fawcett se proslavila v 70. letech v klasickém seriálu Charlieho andílci. Zatímco Michael zemřel na selhání srdce vlivem předávkování léky proti nespavosti, Farrah prohrála boj s rakovinou tlustého střeva.
zemreli-ve-stejny-den-nejake-znameni-1
zemreli-ve-stejny-den-nejake-znameni-6

Orson Welles a Yul Brynner

Oba tito muži zemřeli 10. října 1985.Orson Welles je někdy označován za Quentina Tarantina své doby a jeho Občan Kane paří mezi klasická díla světové kinematografie. Zemřel ve svých 70 letech na infarkt v Los Angeles. To vůdce Sedmi statečných a oscarový král Mongkut z filmu Král a já Yul Brynner zemřel téhož dne v New Yorku na rakovinu plic. Dožil se 65 let.
zemreli-ve-stejny-den-nejake-znameni
Yul Brynner

Milton Berle, Dudley Moore a Billy Wilder

27. březen 2002 nebyl filmařům nakloněn. V tento den opustili záři reflektorů hned tři muži – komici Milton Berle a Dudley Moore a scénárista a režisér Billy Wilder. Berle byl populárním televizním umělcem, který držel u obrazovek většinu amerických domácností. Zemřel na rakovinu tlustého střeva ve věku 93 let. Před svou slávou, které v Americe dosáhl díky filmu Arthur, byl Moore v rodné Británii již dávno známou osobností. Bohužel mu lékaři diagnostikovali vzácnou mozkovou nemoc (progresivní supranukleární obrna), která způsobila řadu zdravotních komplikací, ta poslední – zápal plic ho bohužel zabila v pouhých 63 letech. Na zápal plic zemřel i Wilder. Tato hollywoodská legenda byla první osobou, které se podařilo vyhrát Oscara za scénář, režii a nejlepší film roku s jediným filmem – komedií Byt z roku 1960.
Dudley Moore, Robyn Douglass
zemreli-ve-stejny-den-nejake-znameni-4
zemreli-ve-stejny-den-nejake-znameni-5

Federico Fellini a River Phoenix

Federico Fellinije legenda, která významně ovlivnila historii kinematografie. Nebál se experimentovat a posouval hranice toho, co vše se dá s filmem i v něm dělat. Jeho filmy jsou plné vizí, výstřednosti, šokujících momentů i surrealistických prvků. Zemřel ve věku 73 let na selhání srdce 31. října 1993. Ve stejný den opustil svou rodinu a všechny své fanoušky i mladičký River Phoenix. Bylo mu pouhých 23 let, zemřel na předávkování drogami.
zemreli-ve-stejny-den-nejake-znameni-2
River Phoenix

Freddie Mercury a Eric Carr

Tito dva hudebníci nemají společnou jen lásku k hudbě, ale i datum na svém náhrobku. Marcury a Carr zemřeli 24. listopadu 1991. Mercury, jeden z nejlepších zpěváků historie a frontman skupiny Queen, zemřel ve věku 45 lel na komplikace spojené s nemocí AIDS – na zápal plic. Smutek v ten den ale nezasáhl jen fanoušky Queenů, ale i skupiny KISS. V úplně stejný den totiž zemřel bubeník skupiny Eric Carr (41 let). Příčinou byl nádor na srdci.
Freddie Mercury
zemreli-ve-stejny-den-nejake-znameni-3