Kdo natočí nový filmový Resident Evil?

Kdo natočí nový filmový Resident Evil?
Milla Jovovich v sérii Resident Evil | Screen Gems
Na filmu již nějakou dobu usilovně pracují scenárista Greg Russo a z pozice producenta James Wan (Saw, Rychle a zběsile 7, Aquaman). Zajímavostí je, že pánové současně připravují nový filmový Mortal Kombat, což naznačuje, že by adaptace populární mlátičky tentokrát mohla mít hororový nádech.
Resident Evil: Hodnoceno od nejlepšího dílu po nejhorší
Téma17. 12. 2019
Resident Evil: Hodnoceno od nejlepšího dílu po nejhorší
Ale zpátky k Resident Evilu. Série, kterou nám dal Paul W.S. Anderson s Millou Jovovich v hlavní roli, startovala v hororovém duchu prvních dílů, ale poté (stejně jako herní série) začala tlačit na tunu přepálené akce a obřích zmutovaných zrůd. A začala to být nuda, ve filmovém i herním podání. V Capcomu loni konečně pochopili, že by herní značku měli vrátit ke kořenům a sedmým dílem, který byl z pohledu vlastních očí, fenomén restartovali. Nová filmová série si z toho vezme příklad. Russo potvrdil, že Resident Evil 7 je to, z čeho při psaní scénáře vychází. Neupřesnil, zda myslí pojetí nebo příběh, ale ať už je to jakkoli, rozhodně se zdá, že jde Russo správným směrem.
A kdo snímek natočí? Johannes Roberts, režisér obstojného žraločího fláku 47 metrů. To není vůbec špatná volba a pokud se Roberts v sérii osvědčí, velmi pravděpodobně nezrežíruje jen jeden díl z plánované sixtalogie. Vyjma režie by měl Roberts zasáhnout i do scénáře, který připravil Russo.
Nový filmový Resident Evil zatím nemá datum premiéry. S největší pravděpodobností ale nepřijde do kin dříve než v roce 2020. Původní série skončila na šesti dílech, které dohromady vydělaly přes miliardu dolarů.
Eric Mabius, Milla Jovovich, Michelle Rodriguez
Sienna Guillory, Sophie Vavasseur, Milla Jovovich