První reakce na Aquamana? Původní temný směr je mrtvý, DC jde oficiálně cestou marvelovek

První reakce na Aquamana? Původní temný směr je mrtvý, DC jde oficiálně cestou marvelovek
Aquaman | Warner Bros.
DC potvrdilo seznam chystaných filmů. Pokračování Ligy spravedlnosti chybí
Filmy13. 12. 2017
DC potvrdilo seznam chystaných filmů. Pokračování Ligy spravedlnosti chybí
V něm se postavy netváří za každou cenu vážně a nemusí všechno řešit výkřikem "Martha". Aquaman má za sebou slavnostní premiéru v Londýně a první diváci se velmi dobře bavili. A ne na účet tvůrců. James Wan, původně hororový guru, který se v rámci blockbusterového formátu otrkal na hitu Rychle a zběsile 7, zvládl svůj úkol na výbornou. Jeho práce je vychvalována prakticky ze všech stran, přičemž jsou často v rámci pozitivního srovnání zmiňovány nejrůznější dobrodružné klasiky (dokonce došlo i na Avatar a Indiana Jonese!). Celkové pojetí se prý blíží prvotním marvelovkám, což rozhodně není vůbec marné vysvědčení.
Přirozeně se i trochu brblá. Scénář nebude žádná oscarovka, ale svůj účel plní a v zásadě chce hlavně bavit, takže mu lze ledacos odpustit. Poněkud rozpolcené jsou ohlasy na výkon Amber Heard (Agumanova milá Mera). Pro někoho je v roli úplně skvělá a jiní tvrdí, že jde o největší přehmat filmu.
Každopádně platí, že by mělo jít po Wonder Woman o další povedený zářez do DCEU a definitivně se můžeme rozloučit s původní temnou vizí, s níž rozjel sérii Zack Snyder. A možná je to (minimálně pro tuhle chvíli) dobře. Než se bude řešit osud světa, určitě DCEU prospěje, abychom pořádně poznali jednotlivé hrdiny v jejich vlastních filmech. A teď bych poprosil toho dlouho odkládaného Flashe, sympaťák Ezra Miller si sólovku zaslouží!
Jason Momoa
Amber Heard