V knižním světě zazářil podobně jako Harry Potter. "Padouch" Artemis Fowl míří do filmu

V knižním světě zazářil podobně jako Harry Potter. "Padouch" Artemis Fowl míří do filmu
Artemis Fowl (detail plakátu) | Disney
Kenneth Branagh
Kenneth Branagh
Knižní předloha o Artemisu Fowlovi čítá podobně jako potterovská série pořádnou řádku knih. Ostatně, o zfilmování oblíbeného čtiva pro děti a mládež angloamerického světa se hovoří téměř dvě dekády. První zmínky sahají do roku 2001, kdy se mělo vzniku série chopit studio Miramax. Autor knih Eoin Colfer se podílel na vzniku scénářů a roku 2011 měl "hotovo". Projektu se před pěti roky chopilo studio Disney (ještě ve spolupráci s Miramaxem Harveyho Weinstena, která pochopitelně po jeho sexuálních skandálech padla), které "zlanařilo" herce a režiséra Kennetha Branagha (Popelka). Nyní je téměř hotovo a první film se může příští léto dostat k divákům.

Artemis Fowl: Teaser Trailer

Artemis Fowl
Autor předlohy Eoin Colfer informoval tisk, že snímek Artemis Fowl bude založen na ději první knihy, jejíž popis uvádíme níže. Ve zkratce jde o chlapce vyrůstajícího bez otce, který se vlastním úsilím hodlá dostat na výsluní a získat pohádkové bohatství. Vše se odehrává v současnosti a blízké budoucnosti fantaskního světa. Navíc příběh čerpá z irské mytologie. Takže převedeno pro ty, co nečetli knižní předlohu, Artemis Fowl by mohl být jakýmsi rodinným "Matrixem" a "Avatarem" s prvky "Pána prstenů" pro celou rodinu.
Popis předlohy Artemis Fowl:
v-kniznim-svete-zazaril-podobne-jako-harry-potter-padouch-artemis-fowl-miri-do-filmu
Kniha byla oceněná prestižní literární cenou za dětskou knihu NIBBIES. Colferův Artemis Fowl zazářil podobně jako Harry Potter J. K. Rowlingové, na rozdíl od něj si však v čarovném světě pohádek počíná jako padouch. Artemis Fowl, dvanáctiletý hrdina působí svou chytrostí jako zázračné dítě. Je bez táty, s mámou jsou problémy, ale on se tím nenechá zdeptat. Má veliký plán: učiní vše pro to, aby získal co největší bohatství. A jak jinak, když žije v Irsku, než prostřednictvím skřítků leprikónů? A jak jinak, když žije v našem, 21. století, než prostřednictvím té nejmodernější techniky? Příběh má spád, mísí se tu opět realita s fantazií. Další knížka pro děti i dospělé je tu aneb “James Bond ve světě víl a pohádek”. (Albatros)
Artemis Fowl
Artemis Fowl