Nový Robin Hood je katastrofa, která se možná ani nepodívá do českých kin

Nový Robin Hood je katastrofa, která se možná ani nepodívá do českých kin
Robin Hood | Lionsgate
Lokální kategorií je pak to, pokud distributor ztratí takzvaně víru ve výsledný film a premiéru oproti té americké posune, aby napřed viděl, jak si snímek povede ve Státech (a na základě toho se rozhodne, jestli do něj investuje čas i peníze v naší distribuci). A přesně tohle potkalo nového Robina Hooda.
Nejnovější verze od režiséra Peaky Blinders má za sebou americkou novinářskou projekci a vede si přímo katastrofálně. Na Rottentomatoes je momentálně 39 recenzí, z toho jen 6 lehce pozitivních, přičemž výsledná známka je momentálně 3.4 z 10. Jen pro srovnání - Robin Hood má 5.7, verze s Russellem Crowem od Ridleyho Scotta drží 5.4 a Disneyho kreslený zbojník (nemysleli jste si, že na něj zapomenu, že ne?) má také 5.4. Ano, všeobecně to žádná sláva není, ale nová verze dostává vyloženou sodu. Co se kritizuje? Úplně všechno, od režie přes scénář až po nevyužitý casting. Do jisté míry film může na někoho fungovat při vypnutých mozkových závitech a opravdu nízko nastavené náročnosti, ale i tehdy se prý bude divák cítit, že byl zaplacením za lístky okraden. Což je škoda.
Trailery měly šmrnc a obsazení je výborné. Český distributor ale couvl a premiéru naplánovanou na 29. listopadu odsunul raději na 10. leden 2019. Pokud film propadne v amerických kinech, bezpochyby zmizí i odtamtud.
Taron Egerton
Taron Egerton, Jamie Foxx