Drama z boxerského prostředí Creed II se povedlo, ale...

Drama z boxerského prostředí Creed II se povedlo, ale...
Creed II | Warner Bros.
Creed II
První severoamerické ohlasy dávají vědět, že se Creed II povedl, ale na svého předchůdce nemá. Kdo si přijde na své? Pamětníci původní kultovní série s Rockym (v Creedovi II se částečně navazuje na Rockyho IV z roku 1985 s Ivanem Dragem coby hlavním soupeřem).
Na webu RottenTomatoesCreed II prozatím hodnocení 82 procent (průměrná známka činí 6.9 z 10). Creed se může pochlubit 95 procenty a průměrnou známkou 7.9 z 10. Jaké jsou nejsilnější a nejslabší stránky nového boxerského filmu? Jako silný motiv stále recenzenti označují "otcovský" vztah Rockyho (Sylvester Stallone) k Adonisu Creedovi (Michael B. Jordan), ačkoliv kouzlo z prvního Creeda pochopitelně mizí. Kritické hlasy naopak říkají, že film jede až příliš na jistotu, což mu ubírá na energii, spontánnosti a uvěřitelnosti. Nepotěší ani přepálená délka (Creed II má 130 minut), ale s tím už se museli vypořádat diváci prvního Creeda (133 minut).
Jistotou neoplývá nový režisér Steven Caple Jr., který měl do té doby na kontě pouze drama Sígři (2016). Jak ale uvádějí některé recenze, má po ruce solidní herce s charismatem. O Dragovi juniorovi / seniorovi nepadla v dosavadních recenzích ani věta...
Michael B. Jordan, Sylvester Stallone
Michael B. Jordan, Sylvester Stallone