Dočkáme se návratu legendárního lupiče pod taktovou režiséra, který zachránil Bohemian Rhapsody?

Dočkáme se návratu legendárního lupiče pod taktovou režiséra, který zachránil Bohemian Rhapsody?
Svatý (1997) | Paramount Network
V seriálu hrál Moore postavu zkušeného lupiče Simona Templara, který cestuje po celém světě a do akcí vždy zapojuje převleky. Navzdory své velké popularitě se postava dočkala vzkříšení až v roce 1997. V celovečerní verzi si Svatého střihl Val Kilmer pod taktovkou režiséra Phillipa Noyce (Salt, Vysoká hra patriotů) a snímek měl v kinech rozporuplné přijetí. Kritici film nešetřili a ani diváci nebyli ve známkách extra štědří. Snímek nakonec něco málo vydělal, ale nebylo to dost, aby v Paramount Pictures dali zelenou dvojce.

Trailer na Svatého z roku 1997:

V roce 2013 vznikl pilot k možné nové sérii, ale producenty nepřesvědčil a zůstalo jen u něj (přičemž vyšel až v roce 2017 jako TV film a to na Netflixu).
Protože mají v Paramountu stále na značku práva, zkusí to znovu s filmem, tentokrát v režii Dextera Fletchera. Ten natočil výborného Rocketmana a také byl "tím člověkem", který po vyhazovu Bryana Singera převzal natáčení Bohemian Rhapsody a film úspěšně dokončil. Autorem scénáře nového filmu je Seth Grahame-Smith (Temné stíny, LEGO® Batman film), přičemž dva roky zpátky byl s hlavní rolí spojován Chris Pratt, to už ale nejspíš neplatí.
Na Svatého s Kilmerem jsem se shodou okolností minulý týden ze zvědavosti díval. Měl jsem na něj takovou velmi mlhavou vzpomínku z mládí a to ve stylu "bylo to něco jako Bond, ale takové podivnější". Moc se toho pro mě nezměnilo. Hrdina má potenciál, akce je slušná, Kilmer dokonce něco hrál (v té době se obvykle filmy pronudil), ale Noyceův film zabijí ohromně nucená romantická linka Svatého s Elisabeth Shue. Přes všechny výtky mi na konci bylo líto, že na pokračování nikdy nedošlo. Takže nový film beru všemi deseti.
A co vy, jak vzpomínáte na Svatého? Podělte se o své dojmy v diskuzi.
svaty-strihne-si-kultovniho-zlodeje-milujiciho-prevleky-strazce-galaxie
Val Kilmer