Víte, že se tyhle animované hity dočkaly pokračování v televizi?

Víte, že se tyhle animované hity dočkaly pokračování v televizi?
Lví hlídka | Disney
Řada z těchto seriálů se navíc vysílala (nebo se v současné době vysílá) i v našich končinách. Tady je jejich výčet. Není jich vůbec málo!

Madagaskar

Snímek Madagaskar je asi jediným filmem z našeho seznamu, který se může pyšnit nejen sérií filmů až do třetího dílu, ale i úspěšným spinoffem v podobě Tučňáků z Madagaskaru a hned dvěma animovanými seriály. První se jmenuje Tučňáci z Madagaskaru a druhý Sláva králi Jelimánov.
Sláva králi Jelimánovi
Tučňáci z Madagaskaru | Netflix

Spirit – divoký hřebec

Dobrodružný snímek o přátelství divokého koně s člověkem sklidil pochvalné hodnocení mezi diváky i kritiky. Dokonce se o něm mluví jako o nejlepším animáku od dob Lvího krále. I mustangové se tak dočkali pokračování příběhu z Divokého západu v podobě seriálu se jménem Spirit: Riding Free.
Spirit volnost nadevše
Spirit: Riding Free | Netflix

Trollové

Barevní trollové, kteří vznikli na základě legendární hračky, zamířili do kin v roce 2016. Nešlo o tak ohromný úspěch jak všichni doufali, ale snímek něco vydělal a hračky, postavičky a další doplňkové produkty se prodávají poměrně dobře. Tvůrci se proto rozhodli, že v jejich příběhu budou pokračovat v televizi. Vznikla série Trollové - zpíváme dál.
Trollové - zpíváme dál
Trollové - zpíváme dál | Netflix

Konečně doma

Roztomilý fialový mimozemšťan jménem Oh promlouval v originálním znění hlasem Sheldona Coopera alias Jima Parsonse z populárního sitcomu Teorie velkého třesku. Šlo o pěkně barevné a vtipné dobrodružství, během něhož se Oh skamarádil s dívkou Tip. A právě v jejich přátelství pokračuje televizní seriál jménem Konečně doma – dobrodružství Tip a Oha.
Konečně doma - Dobrodružství Tip a Oha
Konečně doma – dobrodružství Tip a Oha | Netflix

Mimi šéf

Tato animovaná komedie si došla pro nominaci na Oscara za nejlepší animovaný film roku 2017 a jelikož roztomilé mimino s hlasem dospělého chlapa zaujalo, bude s flaškou v ruce šéfovat našemu světu i nadále. Tento seriál je v našem výčtu nejmladším, jelikož jeho premiéra odstartovala letos v dubnu. Jmenuje se The Boss Baby: Back in Business a po první sérii, která se již na stanici Netflix povaluje, se chystá na obrazovky série druhá.
Mimi šéf: zpátky ve hře
The Boss Baby: Back in Business | Netflix

Jak vycvičit draka

Jednu z nejúspěšnějších animovaných sérii současnosti čeká v kinech poslední kapitola. Svět draků a vikingů je velmi bohatý a vychází z knižní série Cressidy Cowel. Tvůrci snímků se proto rozhodli, že příběhy obohatí a volný čas mezi nimi zaplní televizní show, která vše chytře doplní. Seriál Jak vycvičit draky čítá dvě série a míří stejně jako filmy ke svému konci.
Jak vycvičit draky
Jak vycvičit draky

Kocour v botách

Vychytralý mourek se kromě hostování ve Shrekovi dočkal i vlastního samostatného filmu a televizního seriálu Dobrodružství Kocoura v botách. V dohledné době ho navíc (stejně jako zlobřího kolegu) čeká filmový restart.
Dobrodružství Kocoura v botách
Dobrodružství Kocoura v botách | Netflix

Kung Fu Panda

Pandu s neomezeným apetitem milují všichni a jeho filmy si udržují velmi dobrou kvalitu i přesto, že už vznikly tři celovečerní filmy. Kromě toho se ale mohli fanoušci Poovy party a bavit i při sledování hned dvou seriálů - Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví a Kung Fu Panda: The Paws of Destiny.
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda | Paramount Network

Hotel Transylvánie

Seriálové pokračování snímku s prostým jménem Hotel Transylvánie se vydalo jinou cestou a připravilo si pro diváky jakýsi prequel k natočeným filmům. Hlavní hrdinkou je totiž mladá Mavis a její dobrodružství s partou přátel, která zažívá uvnitř zdí otcova hotelu.
Hotel Transylvánie
Hotel Transylvánie | Disney

Na vlásku

Animovaný film Na vlásku patří mezi to nejlepší, co kdy u Disneyho natočili. Je to první počítačově animovaný snímek studia a došel si zcela zaslouženě pro Oscara. Přesto se na rozdíl od populárního Ledového království nedočká pokračování. Podle autorů je důvod naprosto jednoduchý - na konci snímku přišla Locika o své kouzelné vlasy, takže není v čem pokračovat. Ovšem naléhání fanoušků bylo poměrně velké a tak se u Disneyho rozhodli, že to zkusí jinak a vytvořili alespoň televizní seriál Na vlásku, který je dějově zasazen mezi film Na vlásku a krátký film Na vlásku šťastně až navěky.
Locika: Dobrodružství na vlásku
Tangled | Disney

Lilo a Stitch

Lilo a Stitch nás zavedl na kouzelné pláže slunné Havaje a seznámil nás s termínem Ohana, tedy rodina. Vztah mezi zlobivým mimozemšťanem a opuštěnou a nešťastnou holčičkou Lilo se dočkal sice ještě druhého dílu určeného pro domácí video, ale to nestačilo a světlo světa spatřil i seriál Lilo a Stitch. V něm Lilo a její rodina rozrostlá o potrhlého mimozemšťana bojuje nejen s běžným životem, ale i dalšími mimozemskými experimenty.
Lilo a Stitch
Lilo a Stitch | Disney

Velká šestka

Příběh Hira a jeho přátel z Velké šestky v čele s Baymaxem pokračuje v povedeném seriálu Velká šestka: Baymax se vrací, který právě běží na stanici Disney. Dějově seriál přímo navazuje na události z filmu.
Velká šestka: Baymax se vrací
Velká šestka: Baymax se vrací | Disney

Malá mořská víla

Stejně jako je tomu u seriálu Hotel Transylvánie, i v případě Malé mořské víly se seznamujeme s Ariel a jejími přáteli před událostmi známými z původního filmu (tento vznikl již v roce 1989). Poznáváme tak lépe nejen Ariel, ale i jejího otce Tritona, sestry a další obyvatele Atlantiky.
Malá mořská víla
Malá mořská víla | Disney

Herkules

A opět další cesta do mládí hlavního hrdiny. Dospívající Herkules se ve škole spolu s přáteli snaží připravit na budoucí roli hrdiny. Některé detaily se ale neshodují s tím, co se odehrálo ve filmu, proto není tento seriál považován za skutečné pokračování. Spíše samostatnou rozšířenou kapitolu známé báje.
Herkules
Herkules | Disney

Lví král

Lví král je v srdcích diváků zapsán jako jeden z nejlepších animovaných filmů historie. I on se tedy dočkal několika pokračování, vedle druhého a třetího dílu, které se nepodívaly do kin a byly určeny pro domácí video, z jeho světa vycházejí i dva televizní seriály. První z nich je věnován dobrodružství Timona a Pumby a jmenuje se prostě Timon a Pumbaa, zatímco ten mladší jménem Lví hlídka se věnuje Simbovým dětem, zvláště synovi Kionovy.
Lví hlídka
Lví hlídka | Disney

Aladin

Aladinovi a džinovi také nestačil na všechna společná dobrodružství jediný film. Stejně jako v jiných případech, i zde byly další dva díly určeny pro domácí video a došlo i na televizní seriál s názvem Aladinova dobrodružství.
Aladinova dobrodružství
Aladinova dobrodružství | Disney

Tarzan

I filmová legenda o Tarzanovi, kterou na stříbrných plátnech kin doprovázela skvělá hudba Phila Collinse, se dočkala pokračování. První bylo filmové pro domácí kina a druhé seriálové, které se jmenuje The Legend of Tarzan.
The Legend of Tarzan
The Legend of Tarzan | Disney

Není král jako král

Dobrodružná pohádka čerpající z mýtů jihoamerických indiánů se dočkala svého pokračování v podobě televizního pořadu jménem Vladařova nová škola. A stejně jako u řady předchozích seriálů se v něm seznámíme s Kuzcovým mládím a jeho letech ve škole, kdy se snaží získat královský trůn.
Vladařova nová škola
Vladařova nová škola | Disney
Svých animovaných seriálových pokračování se ale nedočkaly jen animované filmy, jak nepochybně sami víte. Své seriálové podoby se dočkaly i kultovní Star Wars, duchařská komedie Tima Burtona Beetlejuice, Návrat do budoucnosti, Krotitelé duchů, Muži v černém nebo Maska.