Konec jedné éry: Ve věku 95 let zemřela komiksová legenda Stan Lee

Konec jedné éry: Ve věku 95 let zemřela komiksová legenda Stan Lee
Stan Lee
Konec jedné éry. I tak jednou bude vzpomínáno na 12. listopadu 2018, kdy nás opustila komiksová legenda Stan Lee. Lee stál u zrodu takových hrdinů jako X-Men, Spider-Man, Iron Man, Fantastická čtyřka, Hulk a dalších. S nadsázkou můžeme říci, že vymyslel téměř všechny slavné superhrdiny.
„Pro superhrdinu jsou zásadní jeho schopnosti a také jeho jméno. Zvažoval jsem varianty jako Insect Man, Mosquito Man nebo Fly Man, ale nakonec se mi zalíbil Spider-Man," uvedl Lee ke zrodu Spider-Mana.
Podle jeho dcery byl Lee v dnešních ranních hodinách převezen s blíže neurčitými komplikacemi do nemocnice Cedars-Sinai Medical Center v Los Angeles, kde mu již lékaři bohužel nedokázali pomoci. Podrobnosti v tuhle chvíli k dispozici nemáme. V posledních měsících Leeho sužovaly vážné zdravotní problémy - pomalu ztrácel zrak a také bojoval se zápalem plic.
Navzdory tomu, že byl slavný celý svůj život, dočkal se nečekané nové vlny popularity díky čestnému hostování ve všech natočených marvelovkách.
J.C. pro TMZ dále uvedla: "Můj otec miloval všechny své fanoušky. Byl to ten nejskvělejší a také nejlaskavější muž." Souhlasíme a bude nám chybět.
Celým jménem Stanley Martin Lieber se narodil 28. prosince 1922 v New Yorku. Ve spolupráci s několika umělci (nejvíce s Jackem Kirbym a Stevem Ditkou) vytvořil příběhy známé po celém světě. Byl to právě Lee, kdo následně svými komiksy přispěl k rozšíření společnosti Marvel Comics z malého vydavatelského domu ve velkou multimediální společnost.

V roce 1994 byl oficiálně uveden do Síně slávy komiksového průmyslu.
"X-Meni jsou v podstatě důkazem mojí lenosti. Řekl jsem, že jejich speciální schopnosti vzešly z mutace, abych to nemusel dále vysvětlovat."
ve-veku-95-let-zemrela-komiksova-legenda-stan-lee
ve-veku-95-let-zemrela-komiksova-legenda-stan-lee-1