Kdy se zase bude jezdit na slavné Barrandovské terasy?

Kdy se zase bude jezdit na slavné Barrandovské terasy?
Barrandovské terasy - stav k 26. červnu roku 2018 | YouTube
kdy-se-zase-bude-jezdit-na-slavne-barrandovske-terasy-1
Barrandovské terasy - stav k 26. červnu roku 2018 | YouTube
Barrandovské terasy, které se veřejnosti prvně otevřely v roce 1929 a ve své době přitahovaly filmařskou smetánku a víkendové výletníky, by měly být znovu zpřístupněny zhruba za 2-3 roky. Tým architektů a stavebníků se potýkal se špatným stavem železobetonových konstrukcí. Sanace zabrala zhruba rok a pro budoucí budovu byla nezbytná. "Konstrukci máme stabilizovanou na dalších 100 let," řekl architekt Kukral reportérce DVTV. "Naší snahou je, abyste rozdíl mezi fotografií z 30. let a budoucí podobou rekonstrukce nepoznala," dodal.
Rodí se nové Barrandovské terasy. Kdo na ně bude jezdit?
Téma18. 5. 2016
Rodí se nové Barrandovské terasy. Kdo na ně bude jezdit?
Původní objekt teras kromě hlavní budovy s tanečním sálem a ikonickou vyhlídkovou věží doplní další dvě stavby. V jedné z nich budou apartmány a druhá - ve tvaru písmene S - vznikne na místě původních venkovních teras. Obnova dřevěného Trilobit baru, který před lety vyhořel, v plánu není. Autoři rekonstrukce spolu s majitelem a investorem projektu Michalisem Dzikosem se pokusí původní atmosféru navodit zřízením restaurace a bistra ve stylu 30. let.
Barrandovské terasy jsou stavbou významného podnikatele Václava M. Havla, kterou navrhl po vzoru americké restaurace Cliff House architekt Max Urban. Prvorepublikovou smetánkou hojně navštěvovaná lokalita hostila v době slávy přes 3 tisíce lidí. Lákala na vyhlídkovou věž, taneční parket, venkovní terasy, Trilobit bar a bazén, kam okolní skály brzy po poledni vrhaly stín.
kdy-se-zase-bude-jezdit-na-slavne-barrandovske-terasy-2
Návrh rekonstrukce od Kuba & Pilař architekti s.r.o. | Kuba & Pilař architekti s.r.o.