Dá se nenásilnou formou protestovat proti okupaci? Vzniká film Kauza Tibet

Dá se nenásilnou formou protestovat proti okupaci? Vzniká film Kauza Tibet
MOST ProTibet | MOST ProTibet
Festival ProTibet 2019 připomene 60 let od povstání Tibeťanů proti čínské okupaci. Organizace MOST ProTibet hodlá pro tuto příležitost vytvořit krátký filmový dokument Kauza Tibet. Zdůrazněny v něm budou právě významné historické milníky, autentické záběry a osobní svědectví Tibeťanů.
kauza-tibet-ve-filmu-3
MOST ProTibet | MOST ProTibet
„My Češi víme, jak lehké je svobodu ztratit a jak těžké je svobodu znovu získat. Zároveň je nám blízká filosofie nenásilí. Ovšem to, že někdo odmítá násilí, neznamená, že nemůže říkat pravdu. Pravda by se nejen měla říkat, ale měla by se říkat znovu a nahlas,“ říká Tomáš Přichystal z MOSTu ProTibet.
Ambiciózní festival by se měl příští rok dostat do symbolických 60 měst České a Slovenské republiky. Výtěžek z akce půjde na podporu seniorů, kteří emigrovali z Tibetu ve stejné době jako Jeho Svatost dalajlama.
kauza-tibet-ve-filmu-1
MOST ProTibet | MOST ProTibet
Natáčení dokumentu Kauza Tibet se ujme profesionální filmový štáb. Scénář je hotový, MOST ProTibet shání peníze na autorská práva, produkci, dabing, hudbu, kameru, postprodukci a režii. V crowdfundingové sbírce můžete na vznik snímku též přispět a pomoci tak tvůrcům. Tomáš Přichystal k tomu dodává: „Věříme, že to s našimi donátory zvládneme. Pozitivně jsme ovlivnili osudy více jak 4000 Tibeťanů. Děkujeme za vaši podporu a pomoc.“