TOP kina USA: Freddie Mercury vstal z mrtvých a zabil tím Louskáčka

TOP kina USA: Freddie Mercury vstal z mrtvých a zabil tím Louskáčka
Bohemian Rhapsody | 20th Century Fox
Teoreticky měl mít Louskáček lepší startovní pozici, protože cílí na děti a jeho natáčení neprovázely žádné kontroverze. Jenže výsledek neoslnil, recenze jsou přinejlepším průměrné a u Disneyho si tak mohou (dva roky po Alence) připsat na konto další velký propadák. Produkce za 130 milionů dolarů totiž otevřela na druhém místě za pouhou dvacku a zbytek světa přidal 38,5 mega, což také není žádná sláva. Vánoce jsou sice za dveřmi, což by mohlo Louskáčka udržet chvíli v kinech, ale i tak je pravděpodobné, že film vydělá cca čtvrt miliardy, což rozhodně všechny náklady nepokryje.
To Queeni zaváleli, i když všechno hrálo proti nim. Recenze kritizují, že je výsledek krotký a Freddieho zdaleka neukazuje v tak divoké poloze, jak by si zasloužil, vyhozený Singer čelí obvinění ze sexuálního zneužívání a LGBT komunita brblá nad tím, jak málo jim film s jejich ikonou nabízí. Jenže je tu i všemi chválený Rami Malek a strhující hudební čísla. A to evidentně k zájmu diváků stačí, takže si Bohemian Rhapsody s přehledem ukradla s 50 miliony první místo v žebříčku. I jinde se dařilo a celosvětově má film po třech dnech promítání na kontě 141 milionů. Rozpočet byl 52, takže může studio slavit.
I třetí místo patří novince a to komedii Nobody's Fool, kterou neúnavný režisér Tyler Perry zažil několik poprvé - jde o jeho první eRkovou komedii a také mu prvně film distribuoval Paramount a ne Lionsgate. Na tržbách se to extra neprojevilo. Start za 14 milionů patří k těm slabším, co Perry dělá (obvykle to tak dopadne, když ve filmu nehraje tlustou ženskou) a protože Perryho filmy málokdy jdou na zahraniční trhy, Paramount na tomhle moc nevydělá. Snímek stál nicméně jen 19 milionů, takže to nikoho nebude bolet.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Eugenio Derbez, Mackenzie Foy, Keira Knightley, Richard E. Grant
top-kina-usa-freddie-mercury-vstal-z-mrtvych-a-zabil-tim-louskacka