Smrt ve tmě 2: Natáčení filmu se postavila nečekaná překážka

Smrt ve tmě 2: Natáčení filmu se postavila nečekaná překážka
Smrt ve tmě | Sony
Začneme tou dobrou zprávou. Alverez přes svůj Twitter potvrdil, že má již hotový scénář ke Smrt ve tmě 2 a rád by film buď režíroval nebo alespoň produkoval. "Jsem hodně nadšený hlavně z toho, že je to opravdu jiné pokračování, pokud mluvíme o sequelech. Je to dost odlišně pojaté a z toho jsem vážně nadšen." Současně ve tweetu psal Alverez o tom, že se chystá i Lesního ducha, kde ale zatím nic konkrétního na papíře není.
Pokud se těšíte na Smrt ve tmě 2, máme bohužel i horší zprávu. O něco později totiž vydal Alverez ještě jeden tweet, v němž si sypal popel na hlavu: "Musím se naučit umět mlčet, když dojde na podobné věci. Pak se z toho stávají titulky novinových článků. A my si nechceme hrát s očekáváním... Měli jsme nějaké interní debaty o tom, co lidi nejvíc zajímá. A bohužel vyhrál Lesní duch 2. Já bych nejspíš zvolil Smrt ve tmě 2 proto, že je to moje dítě."
To přirozeně neznamená, že Smrt ve tmě 2 nebude. Velmi pravděpodobně se ale nestihne plánovaná premiéra příští rok a film dostane zelenou až ve chvíli, kdy bude hotový Lesní duch 2. Upřímně tuhle volbu moc nechápu. Je pravda, že má Lesní duch větší historii, ale zatímco remake vydělal 97 milionů celosvětově, Smrt ve tmě zvládla 157 a měla nesrovnatelně lepší recenze. Těžko říct, proč tedy nedostalo přednost její pokračování.
Jane Levy
Lesní duch