Schwarzeneggerovo muzeum: Ráj filmového fanouška v obří fotoreportáži

Schwarzeneggerovo muzeum: Ráj filmového fanouška v obří fotoreportáži
Schwarzeneggerovo muzeum | arnieslife.com
Existuje několik míst, do kterých bych se chtěl jako obrovský filmový fanoušek během svého života dostat: namátkou zábavní park Universal Studios, New York, Nový Zéland nebo Margot Robbie. Loňské narozeniny jsem se proto rozhodl alespoň jeden takový krůček podniknout a vyrazil do rakouského Thalu, domoviny Arnolda Schwarzeneggera, kde akční legenda vyrostla a v níž dodnes vlastní rodinný dům, kde provozuje muzeum.
Co tam na fanoušky Arnieho čeká? Prakticky všechno - jedinečné fotky z dětství i mládí, ohlédnutí se za politickou i hereckou kariérou, nejrůznější filmové rekvizity a i nějaký ten otisk dobové autentičnosti (původní cvičící nástroje, Arnodlova skříňka, když byl v armádě nebo původní kuchyně a záchod!). Je třeba dodat, že paradoxně nejméně tu najdete filmových rekvizit. Ty si bezpochyby střeží v Hollywoodu, takže vyjma motorky z Terminátora 2 jsou kousky spíše z "druhé cenové" (Batman a Robin, Konečná, Junior).
Jistě, kdo nevyrůstal v devadesátkách a nemá Arnieho za boha, ten se pravděpodobně výstavou pronudí. Není to žádná velká interaktivní pecka, ale sbírka memorabilií, kdy musíte mít k dané osobě nějaký vztah, aby vás to vůbec zajímalo. Já na Arniem vyrostl, takže mě zajímalo úplně všechno :)
Níže najdete jen malou ukázku ze všech fotografií, na nichž jsem se pokusil zaznamenat celou svou návštěvu. Kompletní sestava je v galerii článku.
schwarzeneggerovo-muzeum-5
schwarzeneggerovo-muzeum-22
schwarzeneggerovo-muzeum-50
schwarzeneggerovo-muzeum-31
schwarzeneggerovo-muzeum-42