TOP kina USA: V Americe chtějí vraždící maniaky, Johnny English je nezajímá

TOP kina USA: V Americe chtějí vraždící maniaky, Johnny English je nezajímá
Johnny English | StudioCanal
Jak už to tak u hororů bývá, nový Halloween zažil oproti minulému víkendu celkem razantní sešup a to o 58%. Jenže si minule vedl extrémně dobře, takže to pořád znamená 32 milionů, první místo v žebříčku a dosavadní číslo 127 mega jen z amerických kin. Taková částka dělá z nového Halloweenu nejúspěšnější slasher všech dob (pokud tedy vynecháme inflaci).
Pan Bean mu přinesl Řád britského impéria, slávu i prokletí. Nejlepší filmy s Rowanem Atkinsonem
Téma6. 1. 2020
Pan Bean mu přinesl Řád britského impéria, slávu i prokletí. Nejlepší filmy s Rowanem Atkinsonem
Pro slasher jde o nečekané a hodně podstatné vítězství. Maniaci v maskách k hororům patří odnepaměti, ale nikdy se jim extra v kinech nedařilo. Respektive samozřejmě něco vydělávali (kdyby ne, tak by nevznikali noví), ale šlo o skromnou odnož, která si v rámci tržeb vždy vystačila s maximálně pár desítkami milionů. Letošní Halloween ale vyvolal masový zájem a film má již celosvětově 172 milionů. Je to ztělesněný game changer, díky němuž bude do podobných filmů investováno mnohem větší množství peněz a také větší naděje. Ostatně, již nyní se mluví o pokračování a remaku Pátku 13 v duchu nového Halloweenu.
V rámci novinek pořád vládne spíše sucho, takže tím jediným, kdo do TOP10 promluvil, je Gerard Butler a jeho Útok z hlubin. Od počátku to nevypadalo, že půjde o víc než o akční béčko (čemuž odpovídá zápletka, v níž americká ponorka zachraňuje ruského prezidenta) a film nepřekvapil. Odnesl si slabé recenze a skončil o debutovém víkendu na pátém místě se 6,6 miliony.
Nejvíce smůly měl každopádně o víkendu v US kinech Rowan Atkinson, jehož Johnny English to nikdy u tamních diváků úplně nevyhrál. Poté, co druhý díl utržil v amerických kinech jen 8 milionů, dostal lehce pomatený agent v případě trojky k dispozici pouhou pětistovku sálů. A s tím nejde dělat zázraky, takže si odnesl 1,6 milionů a skončil až 12. Ze zbytku světa už nicméně má milionů 107, takže nějaké ty peníze svým tvůrcům přinese.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Halloween
acbe25ea