Vzpomínka na to, když Jack Nicholson rozmluvil známému kolegovi odchod do důchodu

Vzpomínka na to, když Jack Nicholson rozmluvil známému kolegovi odchod do důchodu
Krev a víno | Twentieth Century Fox
Michael Caine má na krku již neskutečných 87 let a přesto neztrácí nic ze svého hereckého nasazení (nechybí ani v poslední nolanovce). Kdyby nicméně nezměnil v 90. letech názor, možná by už dávno hercem nebyl.
Cainea dnes mnozí diváci znají hlavně jako toho "sympatického staříka z vedlejších rolí". Tomu tak ale samozřejmě vždy nebylo. V osmdesátých letech byl Caine jednou z největších hereckých hvězd a neměl o nabídky na hlavní role nouze. V devadesátkách se situace postupně měnila, Caine si uvědomil, že "jeho" období skončilo, seknul s herectvím a otevřel si v Miami restauraci, A byl se svou "novou kariérou" spokojený, dokud nepřišel Jack Nicholson.
"Byl jsem ještě šťastnější, když mi skvělý herec Jack Nicholson, který byl v té době také v Miami, řekl, že proměna nemusí být tak drastická. Proč se prostě neproměnit z filmové hvězdy na filmového herce. Charakterního, namísto vůdčího. V čem je rozdíl? No, v základě jde o to, že jako filmová hvězda dostanete scénář, na kterém chcete dělat a oni vám ho přizpůsobí. Jako vůdčí herec dostanete scénář, který chcete dělat a přizpůsobíte se mu."
Následně pak Nicholson přemluvil Cainea, aby si společně zahráli v dramatu Krev a víno a zbytek je historie. Caine tím obnovil svou kariéru a mimo jiné ho díky tomu uvidíme v očekávaném Janu Žižkovi od režiséra Petra Jákla.
Michael Caine
vzpominka-na-to-kdy-jack-nicholson-rozmluvil-michaelu-cainovi-odchod-do-hereckeho-duchodu