Životní zkouška: Mělo jít o hit, místo toho film nechtěně proslul románkem hlavních herců

Životní zkouška: Mělo jít o hit, místo toho film nechtěně proslul románkem hlavních herců
Životní zkouška | 2000 Warner Bros.
V roce 2000 byli Russell Crowe i Meg Ryan na vrcholu sil. Ryan si užívala pozici královny romantických komedií, Crowe se těšil slávě, jakou mu přinesl Gladiátor. Když se ti dva společně upsali thrilleru Životní zkouška, vypadalo to na trefu do černého. Samotný snímek však dopadl průměrně a v kinech nevydělal. A co víc, ještě než se vůbec do světa podíval, už ho provázel pořádný skandál - Ryan a Crowe totiž začali tokat i mimo kameru.
Meg Ryan, Russell Crowe
Životní zkouška
Ryan se do Crowea úplně pobláznila, což vedlo k rozpadu jejího tehdejšího manželství s Dennisem Quaidem. K její smůle to ale Crowe tak nadšeně neviděl a nakonec z jejich vztahu nic nebylo. Životní zkouška se tak do hollywoodské historie, navzdory svým ambicím, zapsala hlavně tím, že románky na place se stávají a ne vždy se to daným hercům vyplatí.
Ono to vůbec bylo celé takové nešťastné. Během natáčení scény, v níž je postava Davida Morse (unesený manžel) přesouvána z jednoho nákladního auta do druhého, nezvládl řidič řízení a nákladní vůz se šesti lidmi na palubě spadl do srázu. Nikdo nepřežil. Sám Morse měl ve voze sedět, ale v té době mu umíral otčím a on si vzal pár dní volno, aby ho mohl naposledy navštívit.
Russell Crowe, David Morse
Životní zkouška
Ale ať jen nešíříme smutné zprávy. Při natáčení v internátní škole ve Stowe se Crowe setkal s šestnáctiletým klukem, který se hodně zajímal o herectví a chvíli si o tom povídali. A tím klukem byl... Henry Cavill! Nejspíš se tomu oba o mnoho let později slušně zasmáli, když se sešli u Muže z oceli.
A nakonec pár slov k filmu - přestože zapadl již v době svého uvedení, není zdaleka nejhorší, má slušné tempo a díky silnému obsazení nabízí hned několik momentů, kvůli kterým stojí za to mu věnovat v televizi pozornost.
Životní zkouška