TOP kina ČR: Severská mytologie nezabodovala. Kraluje stále Venom

TOP kina ČR: Severská mytologie nezabodovala. Kraluje stále Venom
Film Tina a Vore (2018) se do žebříčku nevešel. Jedná se o velmi originální temnou severskou detektivku o lásce, lidech a jiných bytostech. Klubové a festivalové filmy dnes tolik netáhnou a do žebříčku TOP 20 se premiérový film neprosadil. | Pilot Film
5. ČARODĚJOVY HODINY (země vzniku: USA)
Čarodějovy hodiny
Jako už tradičně začneme u pátého místa, na kterém skončila čtvrteční fantasy novinka s Jackem Blackem v roli dost podivného strýčka. Kouzly a čáry prosycené Čarodějovy hodiny měly o premiérovém víkendu k dispozici nejvyšší počet kin - 133. Na novinku Eliho Rotha (série Hostel), který si po řadě hororů a filmů pro dospělé odskočil do rodinnějšího žánru, vyrazilo 22.061 diváků. Tržby činily 3 miliony korun.
Na počet diváků by Čarodějovým hodinám patřila čtvrtá příčka, v rámci žebříčku Unie filmových distributorů nicméně rozhodují tržby, a tak se musí Roth, Black a další spokojit s pátou pozicí.

4. ZRODILA SE HVĚZDA (USA)
Zrodila se hvězda
Již třetí víkend se mezi nejnavštěvovanějšími drží nenápadné hudební melodrama Zrodila se hvězda s Bradley Cooperem a Lady Gagou v hlavních rolích. Na kvalitách tohoto filmového remaku se shodne návštěvníci kin s recenzenty (77 procent) a překvapivě též s intelektuály, kteří se k filmu vyjadřují třeba na sociálních sítích. Aktuálně je Zrodila se hvězda na čtvrté příčce, do 54 tuzemských kin na ní vyrazilo 20.163 diváků (nárůst o 12 procent!), kteří za lístky utratili 3 miliony 248 tisíc korun.
Celkově si z českých kin Cooper a spol. "odnáší" 12 milionů korun, pochlubit se může návštěvností téměř 80 tisíc diváků.

3. HALLOWEEN (USA)
Halloween
Vraždící maniak Michael Myers je zpátky. A i v nejnovějším filmovém pokračování Halloweenu si brousy nože na Laurii Strode (Jamie Lee Curtis). Hororové monstrum, jemuž na konci 70. let vdechl život kultovní John Carpenter, si i v novince vysloužil pozitivní ohlasy filmových kritiků (78 procent). V rámci českých kin to o premiérovém víkendu nicméně stačilo pouze na bronzovou pozici s návštěvností 27.887 diváků a tržbami 4 miliony korun.

2. PO ČEM MUŽI TOUŽÍ (Česká republika)
Pátý víkend v kinech a stále mezi nejnavštěvovanějšími. Vztahová komedie Po čem muži touží se oproti předchozímu víkendu propadla pouze o 4 procenta na konečných 31.809 diváků a 5 milionů korun.
V rámci aktuálního žebříčku Top 20 je dokonce co do počtu diváků druhá (přes 385 tisíc diváků, 58 milionů korun) za Hotelem Transylvánie 3 (454 tisíc diváků, 65 milionů korun), který ovšem na finální čísla potřeboval téměř čtyři měsíce.

1. VENOM (USA)
Venom
A kdo se směje naposled? Stejně jako minule a předminule komiksový anti-hrdina Venom s tváří Toma Hardyho. Tenhle vysmívaný film měl k dispozici pouhých 55 sálů a nakonec žebříček ovládl díky návštěvnosti 45.711 diváků a tržbám o objemu 7 milionů 614 tisíc korun.
Za necelé tři týdny od tuzemské premiéry má Venom na kontě téměř 300 tisíc diváků a 49 milionů korun. Působivé.
Mars
Mars | 2media.cz
A jak se v kinech dařilo dalším čtvrtečním novinkám? Do žebříčku Top 20 se dostaly ještě (nebo "už jenom"?) tři premiéry. Hvězdně obsazená kriminální komedie Král zlodějů (2018) skončila na deváté příčce za 3.927 diváků a 628 tisíc korun. Hovorům s TGM (2018) patří desáté místo díky 3.537 divákům a 535 tisícům korunám. Dvacítku nejnavštěvovanějších uzavírá komediálně laděný Mars (2018) Benjamina Tučka za 371 diváků a 47 tisíc korun. Kontroverzně přijatý snímek měl k dispozici 52 kin, z čehož vychází, že průměrná návštěvnost jednoho z nich činila pouhých 7 diváků...

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.