Seriálové marvelovky právě dostaly jednu do zubů. Proč je Netflix pomalu zabijí?

Seriálové marvelovky právě dostaly jednu do zubů. Proč je Netflix pomalu zabijí?
Luke Cage a Danny Rand aka Iron Fist | Netflix
První přišlo oznámení, že Iron Fist končí po dvou sériích. Což, přiznejme si to, asi velký šok pro fanoušky nebyl. První sezóna byla přímo tragická a i když druhá přinesla nemalá vylepšení, pořád seriál výrazně zaostával za svými superhrdinskými kamarády. Ukončení se tak víceméně nabízelo.
Mnohem překvapivější je, že současně po dvou štacích končí i Luke Cage. Je otázkou, jakou měl sledovanost (přeci jen má Harlem o něco specifičtější prostředí a tím i cílovku), přesto se tak nějak automaticky počítalo s tím, že si neprůstřelný Cage ještě nějaké to sólové kolečko pod značkou Netflixu užije.
Disney ukáže Netflixu v roce 2019 prostředníček a spustí vlastní streamovací službu
Seriály9. 8. 2017
Disney ukáže Netflixu v roce 2019 prostředníček a spustí vlastní streamovací službu
Proč se vlastně Netflix pomalu vzdává provázaného komiksového vesmíru (navíc v době, kdy jsou komiksové adaptace na vrcholu popularity)? Inu, samotná streamovací služba mluví o tom, že se s postavami ještě uvidíme a ujišťuje fanoušky, že s Marvelovkami nekončí. Čemuž by se dalo věřit nebýt podivného načasování. V současné době totiž u Disneyho vyvíjejí vlastní streamovací službu, která by měla být spuštěna příští rok. A protože Disney vlastní Marvel, přirozeně na tom hodlá vydělat.
Víme, že se fanoušci s jistotou dočkají seriálů o Lokim a Scarlett Witch (přičemž si své role zopakují Tom Hiddleston a Elizabeth Olsen) a spekuluje se také o tom, že by se své show mohl dočkat i Nick Fury. U Disneyho by nepochybně chtěli, aby marvelovské seriály byly jen exkluzivně u nich. Možná tak pomalu probíhá dozvuk nějaké zatím nezveřejněné dohody, v níž se Netflix vzdá některých postav, aby je mohli u Disneyho použít ve svém portfoliu (a třeba tím jiné na oplátku získá).
To ale opravdu jen hádáme. V tuhle chvíli je jisté pouze to, že Netflix oficiálně zařízl dvě své marvelovské série, o pokračování Defenders nemluví a pokud se něco nezmění, měla by se příští rok vrátit Jessica Jones a Punisher.
Charlie Cox
netflix-pomalu-zabiji-svoje-marvelovske-universum-proc