Jiřině Bohdalové půjde v novém filmu Jiřího Stracha o život

Jiřině Bohdalové půjde v novém filmu Jiřího Stracha o život
Jiřina Bohdalová – Vrásky z lásky (2012) | Česká televize
V televizním filmu Klec (2019) ztvární Jiřina Bohdalová osamělou důchodkyni, která se spřátelí s mladíkem, jemuž zkrachovala kariéra herce. Zklamaného muže si zahraje Kryštof Hádek (Kobry a Užovky, 3 sezóny v pekle), který se pokusí svou neutěšenou životní situaci vyřešit dle očekávání, využije náklonnosti osamělé staré ženy.
Kryštof Hádek
Kryštof Hádek ve filmu 3 sezóny v pekle | Lucie Jansch
První informace o natáčenífilmu přinesl web iDnes.cz, dle něhož se z "milého společníka postupně vyklube neurvalec, který neváhá sáhnout ani k násilí".
Diváci se tak mohou "těšit" na nebývalý herecký duel dvou výrazných tuzemských tváří, jejichž věkový rozdíl činí přes půl století. Obrovská výzva a škola především pro Kryštofa Hádka. Navíc se v případě mezigeneračního tématu a zneužívání osamělosti seniorů jedná o téma, které není v rámci tuzemské kinematografie dvakrát zohledňováno (před rokem byl do kin uveden dokumentární portrét o Lubě Skořepová Sama, tématu se věnovaly hojně diskutovaní Šmejdi).
Klec by měla Česká televize do vysílání zařadit na jaře roku 2019.
Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary s Jiřím Bartoškou a festivalovou cenou. | Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary
87 letá Jiřina Bohdalová má na svém kontě cca 150 filmových, televizních a seriálových rolí. Dvakrát převzala Českého lva za snímky Fany (1995) a Nesmrtelná teta (1993). V roce 2016 obdržela cenu od prezidenta Mezinárodního Filmového Festivalu Karlovy Vary Jiřího Bartošky.