Guy Ritchie se vrací k žánru, který ho proslavil. Těšte se na pořádnou filmovou gangsterku!

Guy Ritchie se vrací k žánru, který ho proslavil. Těšte se na pořádnou filmovou gangsterku!
Podfu(c)k (2000) | Columbia TriStar
Guy Ritchie
Guy Ritchie | Warner Bros.
Guy Ritchie, který se vyučil na videoklipech, jejichž předností využil i ve svých našlapaných celovečerních gangsterkách, se zřejmě vrací ke kořenům. De facto poslední gangsterkou, kterou tenhle rodák z britského Hatfieldu natočil, byla RocknRolla z roku 2008 s Karlem Rodenem v jedné z rolí. Poté převzal otěže Sherlock Holmes (2009), jemuž se komerčně dařilo. Filmy z druhé dekády 21. století (Krycí jméno U.N.C.L.E. a Král Artuš: Legenda o meči) už nicméně nedostály komerčnímu očekávání. Spravit by to měl Ritchieho hraný Aladin, který vzniká pod taktovkou studia Disney.
Jason Flemyng, Jason Statham, Dexter Fletcher
Jason Statham
Pravdou je, že tomu, kdo vyrostl na Ritchieho gangsterkách a mafiánech (Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k, RocknRolla), režisérovi týpci ze zapadlých koutů a uliček jednoznačně chybí. Kde by ostatně byl třeba takový Jason Statham bez Ritchieho angažmá...
Matthew McConaughey
Temný případ | Warner Bros.
Nová gangsterka Toff Guys (Šviháci) by Ritchieho pravověrným fandům mohla spravit chuť. Oč ve snímku půjde? Vše se bude točit kolem anglického drogového bosse, který chce jít do důchodu a svůj podnik hodlá předat miliardářům z Oklahomy. Jenže jak na to, když jde o černočerný byznys? Rodinný klan a typicky ritchieovští britští hejsci z ulice nás neminou. Amíka, který usiluje o drogové impérium, ztvární Matthew McConaughey (Klub poslední naděje, Temný případ). Dále se dle prvních zpráv ve filmu objeví Henry Golding (Šíleně bohatí Asiati) a Kate Beckinsale (série Underworld).
Ritchie se obklopil též novými scenáristy Ivanem Atkinsonem (dělal mu asistenta na place) a Marnem Daviesem. Další novinky budeme bedlivě sledovat.
Když mistr gangsterek režíruje pohádku aneb Aladin na prvním videu
Filmy12. 10. 2018
Když mistr gangsterek režíruje pohádku aneb Aladin na prvním videu