Když mistr gangsterek režíruje pohádku aneb Aladin na prvním videu

Když mistr gangsterek režíruje pohádku aneb Aladin na prvním videu
Aladdin (2019) | Walt Disney Studios
Studio před pár hodinami zveřejnilo první teaser trailer k Aladinovi, který by měl do českých kin vstoupit v květnu příštího roku.
Aladin
První video toho moc neprozradí; podívat se můžete na písečné duny, vzdálené město, jeskyni s pohádkovým pokladem a v jediném záběru se objeví též hlavní hrdina v podání Meny Massouda (seriál Jack Ryan).
ed774a2a
Aladin - Mena Massoud | Walt Disney Studios
Očekávání jsou podobně jako v případě jiných Disneyovek veliká, řemeslné provedení pochopitelně prvotřídní, promo atmosférické a v některých okamžicích i dost temné. Uvidíme, jak výsledek dopadne. Důležitější než Massoud v roli Aladina bude zcela pochopitelně Will Smith coby džin, jehož si tvůrci nechávají jako trumf v rukávě.
Dle staršího vyjádření filmařů nepůjde v případě nového Aladina pouze o věrnou kopii animovaného originálu z roku 1992, ale v rámci příběhu budou připomenuty Pohádky tisíce a jedné noci. Pokud všechno půjde podle plánu, čekají nás příští jaro hned dvě hrané Disneyovky; na 28. března je avizován Dumbo v režii Tima Burtona a Aladinovo datum premiéry je stanoveno na 23. května.
Will Smith
Will Smith na place Aladina | Disney