Tom Hardy jako otloukánek Venom i Šílený Max. Nejlepší filmy s jedinečným mistrem proměn

Tom Hardy jako otloukánek Venom i Šílený Max. Nejlepší filmy s jedinečným mistrem proměn
Tom Hardy jako Al Capone | Vertical Entertainment
Obrázek článku
Edward Thomas Hardy se narodil 15. září roku 1977 v Londýně do umělecky zaměřené rodiny - matka byla umělkyně a otec spisovatel. Hardyho dospívání se neslo v duchu zakázaných radovánek, mezi které patřilo záškoláctví, krádeže, užívání alkoholu a drog.
Jeho životní směr změnilo studium herectví na Richmond Drama School a Drama Centre London. Kromě toho se věnoval též modelingu. Vůbec poprvé se Tom Hardy objevil v televizním seriálu Bratrstvo neohrožených v roli Johna Janovce, načež následovala další válečná "pecka", oscarový Černý jestřáb sestřelen (2001) režiséra Ridleyho Scotta.
Tom Hardy (*1977) Celým jménem Edward Thomas Hardy se narodil 15. září 1977 v Hammersmithu v Londýně v Anglii manželům Edwardovi a Anne Hardyovým jako jediné dítě...
Tom Hardy
Tom Hardy
Hardy se od prvních hereckých rolí osvědčil ve ztvárnění záporných charakterů. Po roli Shinzona ve snímku Star Trek: Nemesis (2002) nicméně nastupuje léčbu svých závislostí. Do své gangsterky RocknRolla (2008) si Hardyho vyhlédne Guy Ritchie, načež se abstinující herec blýskne v nezapomenutelné roli britského násilníka a vězně Charlese Bronsona ve snímku Bronson (2009). Vyslouží si British Independent Film Award za nejlepšího herce a stává se z něj celosvětová hvězda první velikosti. Christopher Nolan Hardyho obsazuje do strhujícího Počátku (2010) a závěrečného dílu batmanovské trilogie Temný rytíř povstal (2012), kde Toma nechává vyniknout v roli záporáka Banea.
Tom Hardy
Locke
Tom Hardy kromě hollywoodských blockbusterů (Mad Max: Zběsilá jízda, Revenant, Dunkerk) bere též role v nízkorozpočtových artovkách, které stojí za vaši pozornost. Například minimalistické drama Locke (2013) se odehrává pouze za jízdy v osobním automobilu a kamerama z Hardyho téměř nespustí "oči". Coby scenárista a výkonný producent se Tom podílel též na seriálu Taboo, v němž si pochopitelně střihl hlavní roli dobrodruha z 19. století.
Tom Hardy
Tom Hardy v seriálu Taboo
Tom Hardy je dříčem, kterému nemusíte ve filmu vidět do očí, ale přesto strhne pozornost zcela na sebe. Může za to jeho fyzické herectví, nezdolná vůle a příprava na roli. Tím se Hardy podobá jinému slavnému herci, který se v každé další roli dokázal doslova proměnit před očima a kariéru už pověsil na hřebík, Danielu Day-Lewisovi.
Tom Hardy předloni vytáhl démonického Venoma i díky svému výkonu mezi diváky. A ačkoliv se stal mezi recenzenty snímek průšvihem, návštěvníci kin jej vzali za svého a dostavil se solidní komerční úspěch. A i do budoucna se s Hardym rozhodně musí počítat, přestože letos uvedený Capone (2020) se dalším památným zářezem v hercově kariéře nestal. Tom Hardy dnes slaví 43. narozeniny. Pojďme si při té příležitosti představit nejlepší filmy, v nichž se tenhle rodilý Brit představil. Do žebříčku jsme zahrnuli snímky, které měly minimálně 10 hodnocení od uživatelů webu Kinobox.cz.
1. 86% Počátek (2010)
Tom Hardy
Tom Hardy | Warner Bros.
2. 82% Černý jestřáb sestřelen (2001)
nejlepsi-filmy-s-tomem-hardym
Černý jestřáb sestřelen | Columbia TriStar
3. 82% Warrior (2011)
Joel Edgerton, Tom Hardy
Warrior
4. 82% Temný rytíř povstal (2012)
Tom Hardy, Christian Bale
Temný rytíř povstal
5. 81% REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
Tom Hardy
Tom Hardy – REVENANT Zmrtvýchvstání
6. 80% Dunkerk (2017)
Tom Hardy
Dunkerk
7. 78% Venom (2018)
Tom Hardy
Venom | Sony
8. 77% Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
Tom Hardy
Šílený Max: Zběsilá cesta
9. 74% Země bez zákona (2012)
Tom Hardy
Tom Hardy | The Weinstein Company
10. 72% Legendy zločinu (2015)
Tom Hardy
Legendy zločinu
  • Poznáte herce jen podle jejich očí?