Prohnilí Římané nás budou v kinech učit děsivé historii

Prohnilí Římané nás budou v kinech učit děsivé historii
Děsivé dějiny (detail seriálového plakátu) | BBC
Seriál sklidil u dětí a mládeže poměrně kladný ohlas a tak není divu, že filmaři chtějí na tento úspěch navázat a připravují filmovou podobu. Ze všech kapitol si tvůrci vybrali díl Prohnilí Římané a jednotlivých rolí se ujmou Nick Frost, Kim Cattrall, Rupert Graves, Warwick Davis, Alexander Armstrong, Lee Mack a Derek Jacobi.
prohnili-rimane-nas-budou-ucit-desive-historii-v-kine-1
Děsivé dějiny | BBC
Hlavním hrdinou příběhu by měl být římský puberťák Atti (Sebastian Croft), chlapec s vysokou inteligencí, ale žádnými svaly. Když se ale ujme moci císař Nero (Craig Roberts), je nucen vstoupit do armády a je vyslán do vlhké, chladné a zaostalé Británie. Po příjezdu ho zajme Keltka Orla (Emilia Jones) snažící se dokázat sama sobě, že je dobrá válečnice. Oba mladí lidé se nečekaně spřátelí, ale pak se Atti vrací ke svému regimentu a zjišťuje, že se má utkat s Kelty v bitvě u Watling Street.
prohnili-rimane-nas-budou-ucit-desive-historii-v-kine
Z herců, kteří se podíleli na natáčení seriálu, se vrací Sarah Hadland, Sanjeev Bhaskar, Dave Lamb, Jessica Ransom, Tom Stourton, Dominique Moore, Richard David-Caine, Lawry Lewin, Katy Wix a Katherine Jakeways. Režírovat bude Dominic Brigstocke podle scénáře od Jessicy Swale, Gilese Pilbrowa a Caroline Norris. Premiéra filmu Děsivé dějiny by nás měla čekat v červenci příštího roku.