Magie, moderní doba a dětský Artuš. Je tu další filmová verze slavné legendy

Magie, moderní doba a dětský Artuš. Je tu další filmová verze slavné legendy
Chlapec, který se stane králem | 20th Century Fox
Herec, scenárista a příležitostný režisér Joe Cornish (Útok na věžák) se pustil do artušovské legendy z jiného pohledu a představí nám hrdinu jako školáka. Můžeme tedy odhadovat, že tentokrát se bude cílit na mladší publikum či rodiny s většími dětmi. Vedle Artuše a jeho přátel se ve snímku představí i kouzelnice Morgana v podání Rebeccy Ferguson (Mission: Impossible - Fallout, Největší showman, Bílá královna).
„Morgana vyčkávala, spala pod britskou zemí po staletí,“ uvedl na adresu postavy čarodějnice Cornish. „Čekala na to, až bude Británie ztracena, rozdělena a bez vůdce. Nyní se rozhodla, že nastal ten správný čas vzít si to, co si myslí, že patří jí.“ Spolu s těmito informacemi představil Cornish první plakát k filmu i exkluzivní fotografii Rebeccy Ferguson v její roli.
magie-moderni-doba-a-detsky-artus-je-tu-dalsi-podoba-slavne-legendy-s-nazvem-chlapec-ktery-se-stane-kralem
Chlapec, který se stane králem | Empire
Hlavním hrdinou příběhu je chlapec Alex (Louis Serkis), školák, jehož každodenní problémy se zdají být ničím poté, co objeví bájný Excalibur. S ohromnou mocí, která v meči dřímá, přichází i ohromná zodpovědnost, s níž se budou muset Alex a jeho přátelé Bedders (Dean Chaumoo), Lance (Tom Taylor) a Kaye (Rhianna Dorris) vypořádat. Navíc je tu Morgana, která má se zbraní vlastní plány... Dokáže to vyvážit kouzelník Merlin (Angus Imrie a Patrick Stewart)?
magie-moderni-doba-a-detsky-artus-je-tu-dalsi-podoba-slavne-legendy-s-nazvem-chlapec-ktery-se-stane-kralem-1
Chlapec, který se stane králem | 20th Century Fox
Česká premiéra snímku Chlapec, který se stane králem je zatím stanovena na 28. února příštího roku. Do kin jej uvede distribuční společnost CinemArt.