Démonický Venom vytřel zrak filmovým kritikům i konkurenci!

Démonický Venom vytřel zrak filmovým kritikům i konkurenci!
Venom (detail plakátu) | Sony
5. YETI: LEDOVÉ DOBRODRUŽSTVÍ (země vzniku: USA)
Yeti: Ledové dobrodružství
Začínáme na pátém místě, které patří animovanému Yetimu. Zdařilý animák je na žebříčku tržeb a návštěvnosti tuzemských kin druhý víkend, propadl se o 51 procent a aktuální čísla jsou následující: na film vyrazilo do 88 kin 16.182 diváků, kteří v pokladnách nechali 2 miliony 298 tisíc korun.

4. ZRODILA SE HVĚZDA (USA)
Zrodila se hvězda
Novinka se zpěvačkou a příležitostnou herečkou Lady Gagou na bramborové pozici. Nejnovější remake s pořadovým číslem 3 je debutovým filmem herce Bradleyho Coopera, vysloužil si celou řadu kladných kritických ohlasů a u tuzemských diváků taktéž zabodoval. Do 78 kin se na Coopera a Gagu přišlo podívat 15.926 platících. Za lístky utratili 2 miliony 533 tisíc korun.

3. TOMAN (Česká republika, Slovensko)
131 kin (druhé nejvyšší číslo víkendu) měl k dispozici koprodukční Toman, historické drama režiséra Ondřeje Trojana s Jiřím Macháčkem v roli kontroverzního komunistického politika. A stačilo to na bronz, což je poměrně solidní výsledek, když připustíme, že se jedná o poměrně dlouhý, poválečnou politikou prošpikovaný a dost náročný snímek. Tvůrci si zájem zajistili kulometným marketingem v návaznosti na poměrně naléhavý politický apel. Na Tomana vyrazilo 19.896 diváků, kteří za lístky utratili 2 miliony 963 tisíc korun.

2. PO ČEM MUŽI TOUŽÍ (Česká republika)
Třetí víkend v českých kinech, pokles zájmu téměř o polovinu a aktuálně druhá příčka pro vztahovou komedii Rudolfa Havlíka s Jiřím Langmajerem a Annou Polívkovou v hlavních rolích. Do 71 kin přišlo na snímek Po čem muži touží 40.370 diváků, kteří za lístky v pokladnách nechali 6 milionů 564 tisíc korun. Za necelé tři týdny to dělá přes 286 tisíc platících a 43 milionů korun. "Muži" mají našlápnuto stát se vůbec nejúspěšnějším tuzemským snímkem letošního roku.

1. VENOM (USA)
Venom
Vysmál se kritikům a škarohlídům a u českých diváků to s přehledem vyhrál. Řeč je pochopitelně o komiksovém Venomovi, jehož už před čtvrteční premiérou provázela pověst propadáku (na RottenTomatoes pouhých 31 procent kladných recenzí a výsledná známka 4.5 z 10).
Venom
Venom (2018) | Columbia TriStar
Diváci nicméně nejsou kritici a tak vyzvedli anti-hrdinu s tváří Toma Hardyho na trůn pro vítěze tuzemských tržeb a návštěvnosti. Venom měl k dispozici 134 kin, přišlo na něj 125.170 diváků a tržby činily 20 milionů 551 tisíc korun. Bezkonkurenční prvenství je na světě.
Jak si vedly další čtvrteční filmové novinky? Kontroverzní artovka Larse von Triera přístupná od 18 let (Jack staví dům) skončila na solidním desátém místě s návštěvností 2.509 diváků a tržbami 359 tisíc korun. Pro srovnání, druhá část Trierovy Nymfomanky (premiéra 9. 1. 2014) startovala ze sedmé příčky s návštěvností přes 10 tisíc diváků. Erotika a sex zřejmě táhne o poznání víc než brutalita a násilí.
Matt Dillon
Jack staví dům
Na třinácté příčce skončil závěrečný film trilogie Bella a Sebastian 3: Přátelé navždy (2018). Rodinné melodrama z Alp přitáhlo pozornost 1.273 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 156 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.