Pád baviče Billa Cosbyho. "Sexuální predátor" zamířil do vězení

Pád baviče Billa Cosbyho. "Sexuální predátor" zamířil do vězení
The Cosby Show | Bill Cosby Productions
Bill Cosby, jehož celosvětově proslavila The Cosby Show (Zlatý Globus z let 1985 a 1986), byl ze sexuálního násilí obviněn již v roce 2014, kdy se modelka Janice Dickinson v přímém televizním přenosu stanice CNN moderátorce svěřila s tím, že ji v roce 1982 znásilnil v hotelovém pokoji. Už před Dickinson nicméně Cosbyho řada žen obvinila ze sexuálního násilí.
Cosby Show
V roce 2015 byl Cosby prokuraturou státu Pensylvánie obviněn ze znásilnění, jehož se dopustil v lednu 2004, kdy oběť přinutil spolykat prášky a zapít je vínem, poté ženu sexuálně zneužil. Herec byl propuštěn na kauci 1 milion dolarů.
V květnu roku 2016 byl s Cosbym veden soud kvůli zdrogování a sexuálnímu zneužití Andrey Constand, k němuž došlo v roce 2004. V květnu a červnu roku 2017 odmítá Cosby v případu svědčit. Sám sebe označuje za oběť rasismu.
Největší skandál Hollywoodu? Vlivný producent Harvey Weinstein obviněn z obtěžování žen a znásilnění
Téma12. 10. 2017
Největší skandál Hollywoodu? Vlivný producent Harvey Weinstein obviněn z obtěžování žen a znásilnění
V dubnu letošního roku shledala porota Cosbyho vinným ze znásilnění a omámení Andrey Constand. V úterý 25. září 2018 nastoupil Cosby minimálně tříletý výkon trestu. Soudce ho označil za "sexuálně násilnického predátora", což znamená, že po výkonu trestu bude muset nyní 81 letý Cosby až do konce života absolvovat konzultace a u policie bude evidován jako sexuální útočník.
Bill Cosby je prvním z právoplatně odsouzených aktérů sexuálního násilí, na které od loňského podzimu upozorňuje kampaň MeToo. Vše odstartovala lavina obvinění, kdy se řada žen vyjádřila k násilnickým praktikám vlivného producenta Harveyho Weinsteina. Dalším, kdo kvůli sexuálnímu násilí zmizel z kinematografického byznysu, byl herec Kevin Spacey.