Duchařská detektivka přístupná dětem od pěti let? Představuje se nový film podle Poledňákové

Duchařská detektivka přístupná dětem od pěti let? Představuje se nový film podle Poledňákové
Hynek Čermák během natáčení filmu Ten, který tě miloval | Martin Martínek
V hlavních rolích filmu Ten, který tě miloval (2018) se objeví kromě Soni Norisové, Pavla Řezníčka, Hynka Čermáka, Lívie Bielovič a Lukáše Vaculíka také dvorní herci Marie Poledňákové Václav Postránecký a Eva Holubová. Poledňákové se režie filmu vzdala zezdravotních důvodů.
Pavel Řezníček, Soňa Norisová
Ten, kdo tě miloval - Soňa Norisová a Pavel Řezníček | Martin Martínek
Ten, kdo tě miloval je komediálně laděná rodinná detektivka s vánoční atmosférou z Karlových Varů, Chebu a Božího Daru. Detektivem však není příslušník kriminalistického týmu, ale členové jeho rodiny (manželka, synové, matka a rodinný nepraktický praktický lékař), kteří se snaží velmi netradičními postupy dobrat se pravdy a vyšetřit jeho poslední případ i jeho záhadné úmrtí. On sám – kapitán Malina (Pavel Řezníček) – jim je jako duch přítomný na tomto světě vždy k ruce. Během pátrání nastává nečekaná eskapáda humorných událostí a nahodilých peripetií komplikujících jejich snahu dobrat se pravdy.
Jan Pachl, režisér filmu, vysvětluje: „Ten, kdo tě miloval je vánoční komedie a zároveň rodinný film, na který se může dívat kdokoliv, od pětiletého špunta až po osmdesátiletou babičku (možná i stoletou, doufám). Měli by si přijít na své milovníci detektivky, protože je tam určitá detektivní linka. Ale také lidé, kteří mají rádi dobré české herce (máme tam opravdu ty nejlepší) a zároveň i ti, co mají rádi dobrý film. Myslím, že Ten, kdo tě miloval je opravdu dobrý film.“
Václav Postránecký
Ten, kdo tě miloval - Václav Postránecký | Martin Martínek
Herec Václav Postránecký o spolupráci s Janem Pachlem promluvil následovně: Nevím, čím to je, že si Honza myslí, že šedé buňky mozkové, které zdobily Hercula Poirota, se snad nalézají i v mé hlavě, protože toto už je druhý detektiv, kterého pro něj dělám. Shodou okolností byla v té předchozí sestavě i Soňa Norisová podezřelá ze spoluúčasti na zločinu a tady vlastně také, takže nic nového. Asi už má (Jan Pachl) strach, že už jsem moc starý, tak mi píše stále ten jeden příběh (smích).“
Obrázek o filmu si uděláte z finálního traileru, který tvůrci uvolnili. Přestože se o režii postaral "detektivkách" Jan Pachl (Cirkus Bukowsky, Rapl, dvoudílná série Ganster Ka), rukopis Marie Poledňákové (S tebou mě baví svět, Líbáš jako Bůh) ani tento snímek nezapře. Tak uvidíme, jak se režisér Pachl s žánrovou výzvou popasoval.
Ten, kdo tě miloval