Víme, po čem diváci touží. A napovíme, že Predátor ani Donald Trump to nejsou

Víme, po čem diváci touží. A napovíme, že Predátor ani Donald Trump to nejsou
Po čem muži touží | CinemArt
Minulý víkend si sice lebedil v obou žebříčcích Predátor: Evoluce na prvním místě, ale skalní fanbase už se vyčerpala a tentokrát sbírala legenda pouhé drobky. Sám jsem toho byl svědkem v pátek, kdy jsme na něm byli s mojí lepší polovičkou sami v kině (což se mi nestalo od roku 2003, kdy jsem "sólíčkoval na Protiúderu). V rámci US kin zažil slavný dredař propad o 64% na čtvrté místo a připsal si pouhých 8,7 milionů dolarů. Česká kotlina přidala 2,5 milionu korun. Celkem má nový Predátor na kontě 94 milionů dolarů a protože mu rychle dochází dech, nejspíš se nepodívá ani k dvoustovce. Vzhledem k tomu, že stál 88, nejspíš to bude pro sérii na pár let další stopka.
Že to ženy mají v životě jednodušší? "Taková blbost!" Čeští herci v ožehavé anketě
Téma24. 7. 2018
Že to ženy mají v životě jednodušší? "Taková blbost!" Čeští herci v ožehavé anketě
Jedničkou amerického víkendu se stala novinka Čarodějovy hodiny, kterou Jack Black upřednostnil před natočením Husí kůže 2. Snímek si vysloužil obstojné recenze a start za 26 milionů, což je o tři více, než kolik měla první Husí kůže. Oblíbený komik tak pravděpodobně svého odstoupení z jedné nadějně rozjeté série do druhé litovat nemusí. Pořád to ale má k nějakému megahitu daleko. Mimo hru je naopak dokumentarista Michael Moore. Novinka Fahrenheit 11/9, v níž si vzal na paškál Donalda Trumpa, startuje až na osmičce za 3,1 milionů dolarů. Název odkazuje na starší film Fahrenheit 9/11, v němž se Moore zaměřil na Bushe jr. a který je komerčně nejúspěšnějším dokumentem všech dob (vydělal 222 milionů dolarů, přičemž stál pouhých 6). Tentokrát to žádný hit nebude.
Že by byl Trump o tolik populárnější než Bush? V tom to nebude. Jde spíš o to, že když Moore točil o Bushovi, měl čím šokovat. Ale Trump je natolik veřejně utržený ze řetězu, že podobný prvek absentuje (protože sama realita je šílenější než jakákoli představivost). Odpůrci na Fahrenheit 11/9 navíc nepůjdou, protože by se v kině akorát rozčilovali. A fanoušci současné hlavy Spojených států tuplem ne. Ti dávno mají jasno, že vše v dokumentu je lež.
A vítěz českého žebříčku? Tady se odehrála velká senzace. Nová česká komedie Po čem muži touží režiséra Rudolfa Havlíka ovládla kina po celé republice. Na film vyrazilo ohromných 98 509 diváků (105 tisíc se započítáním předpremiér), kteří utratili 15 milionů korun. Jde o nejúspěšnější start českého filmu pro letošní rok (doteď držela rekord Tátova volha s 82 921 diváky) a s takovou úvodní razancí budou toužící muži nejspíše aspirovat i na pozici nejúspěšnějšího českého filmu roku 2018.
Kompletní český žebříček najdete ZDE, pro úplný výpis US klikněte ZDE.
Cate Blanchett, Jack Black
Predátor: Evoluce