Ředitel Disneyho Bob Iger vzal vinu za Star Wars na sebe a omluvil se fanouškům

Ředitel Disneyho Bob Iger vzal vinu za Star Wars na sebe a omluvil se fanouškům
Solo: Star Wars Story | Walt Disney Studios
Z negativních recenzí je patrné, že nejvíce divákům vadil ne příliš propracovaný scénář a to, že si podle nich postava Hana Sola zasloužila něco lepšího.
Prezident Walt Disney Studios Bob Iger má jasno v tom, co se pokazilo. Podle něj přišel snímek moc brzy! Sám uvedl, že je to jeho vina. „To já jsem udělal rozhodnutí ohledně načasování premiéry,“ uvedl Iger doslova. „Byla to chyba, je to má vina. Star Wars bylo v tu chvíli moc. Solo byl příliš brzy, všem tak mohu slíbit, že trošku zpomalíme.“
Oscar Isaac
Star Wars: Poslední z Jediů
Co přesně ale Disney se Star Wars plánuje dále zatím není jisté. Všichni si ale uvědomili, že ať už ze Star Wars vzejde cokoli dalšího, budou více dbát na to, aby načasování přišlo v ten pravý čas. Fanoušci se tak po premiéře Epizody IX dočkají tvůrčí pauzy, což asi není na škodu.
Sama mám totiž z nové trilogie rozporuplné pocity. Nějak špatně snáším fakt, že se v nové trilogii neděje nic nového, že jde jen o slabý odvar již natočeného, i když samozřejmě s lepší technologií, zvukem a triky. Je to ale pořád neslané nemasné a navíc mi vraždí milované hrdiny, které nahrazují nováčci, co mi k srdci zrovna nepřirostli. Jedinou světlou chvilkou snad zatím byla Žvejkova scéna s opékáním brášky porga.
Star Wars: Poslední z Jediů
Star Wars: Poslední z Jediů
Jako fanouška mě ale zároveň rozšiřování Star Wars universa velmi zajímá a Rouge One se mi moc líbil. Přesně v tomto duchu bych si dovedla další Star Wars představit raději než dojit to, co už předělat ani na plátně a ani v našich srdcích nejde. No ale hlavní jsou zisky, že? A Star Wars je zatím stále ještě mocná značka, která nezklame.