Deadpool 2: Super Duper Cut - platí v případě ukecaného žoldáka "víc proužků, víc Adidas"?

Deadpool 2: Super Duper Cut - platí v případě ukecaného žoldáka "víc proužků, víc Adidas"?
Deadpool 2 | 20th Century Fox
A tentokrát došlo i na prosloužený sestřih. Je opravdu tak Super Duper, jak značí jeho název? V rámci možností je a možná i o trochu lepší. Bylo přidáno přes 15 minut materiálu a došlo k pár menším změnám, jako je:

Následující text bude obsahovat spoilery.

Obrázek článku

1. Více hlášek

Deadpool byl vždy ukecaný a v prodloužené verzi se tvůrci ještě více vyblbli - mnohé scény jsou i o 10-20 vteřin delší a některé hlášky jsou nahrazeny úplně jinými (zda lepšími nebo horšími, to už záleží na divákovi).

2. Delší akční scény

Akční scény si prošly celkem razantní úpravou, protože nabízí několik desítek vteřin materiálu navíc a mnohdy začnou i skončí úplně jinak než kinoverzi. Jen jich není moc. Opravdu výraznou změnou prošla úvodní vyvražďovačka gangsterů, která nabízí spoustu nových záběrů, více akce a více humoru. Jenže, pak už se nic podobného nekoná, jen ve finálním souboji přibyla krátká scéna, kde se na chvíli prosadí Dimono v boji proti Juggernautovi.
Poznámka Hardyho: V rámci akce je nejpodstatnější změna v lázních, kde obsahuje Super Duper Cut velkou nepřerušovanou sekvenci, z jejíž promyšlené choreografie je konečně cítit ruka režiséra Johna Wicka.

3. Nové scény

Pravda, není jich moc, ale když na ně přijde řada, jsou skvělé. Být jich víc, tak jsem nadšený, ale bohužel je dokážete spočítat na prstech jedné ruky a to v porovnání s jejich délkou (20 vteřin, víc ne) není vážně nic moc extra.

Bonus - Nová potitulková scéna + jedna k tomu

Když se Deadpool vrací v čase, aby napravil své chyby, rozhodne se pro jednu netradiční nápravu… Ti, kdo o ní vědí, smůla pro vás a vy, kteří ne, si to nikde nehledejte vykecat. Je fakt zajímavá a vtipná. O něco později pak přichází na řadu druhá, neméně dobrá. Prostě si počkejte do konce.
Prodloužený sestřih má tu nevýhodu, že až na pár kosmetických změn a vtipů není od originálu zas až tak moc odlišný. Pokud jste viděli původní verzi, tahle vás ničím nepřekvapí. Je to škoda, v dnešní době se s prodlouženými sestřihy roztrhl pytel a vybočit z řady se povede málokomu.
Je tedy v zásadě jedno, jakou verzi si pustíte. Obě jsou si tak podobné, že to velkou roli nehraje. Jisté je jen to, že nudit se nebudete ani u jedné.
P.S. Kdo se nechce kvůli zmíněným změnám shánět po Super Duper Cutu (vyšel i u nás), tomu následující video shrnuje ty nejzajímavější rozdíly: