Emmy 2018: Na trůnu jubilejního ročníku skončil očekávaný vítěz

Emmy 2018: Na trůnu jubilejního ročníku skončil očekávaný vítěz
Hra o trůny | HBO
Hra o trůny sice tentokrát z 22 nominací proměnil pouze tři, což lze vidět jako určitou formu prohry, stalo se tak ovšem v kategoriích nejlepší dramatický seriál, nejlepší herec ve vedlejší roli (Peter Dinklage) a nejlepší speciální efekty. A co si budeme povídat, seriál je s námi již tolik let, až je v podstatě zázrak, že ještě dokáže nějaké ty ceny získat (přeci jen se každý show postupem času okouká). Oblíbená fantasy vyhrála dramatickou kategorii Emmy již potřetí, kromě letoška bodovala i v letech 2015 a 2016.
Kategorii nejlepší komediální seriál ovládla The Marvelous Mrs. Maisel od Amazonu. Příběh neplánované stand-up komičky získal pět cen pro nejlepší scénář, režii, hlavní hvězdu Rachel Brosnahan a její dva kolegy ve vedlejších rolích. Nejlepší limitovanou sérií je American Crime Story: Versace.
Mezi vítěze večera se řadí též špionážní seriál Takoví normální Američané, za který si Matthew Rhys odnesl cenu za nejlepší hlavní roli v dramatu. Druhou sošku získal seriál za scénář. A pokud jde o Westworld, druhé želízko v ohni od HBO, ten má cenu za nejlepší herečku ve vedlejší roli (Thandia Newton). Loňský vítěz Příběh služebnice se letos neprosadil.
Kompletní seznam vítězů najdete zde.
emmy-2018-na-trunu-jubilejniho-rocniku-skoncil-ocekavany-vitez
emmy-2018-na-trunu-jubilejniho-rocniku-skoncil-ocekavany-vitez-1