Nový Predátor by potřeboval trochu zhubnout, aby se dalo mluvit o úspěchu

Nový Predátor by potřeboval trochu zhubnout, aby se dalo mluvit o úspěchu
Predátor: Evoluce | 20th Century Fox
Co může Foxe hřát, to je skutečnost, že akčňák Predátor: Evoluce skončil o debutovém víkendu na vrcholu žebříčku. Něco takového se v rámci statistik vždycky cení. Filmu na to ale stačilo "pouhých" 24 milionů a to není moc.
Prakticky za stejnou sumu otevřeli Predátoři v roce 2010 a kdybychom započetli inflaci, byli na tom ještě o něco lépe (cca 29 milionů). A to měli tehdy skoro o třetinu kin méně k dispozici. Co nám z toho vychází? Nový Predátor není žádný průšvih, startovné za 24 milionů je ale jen slušné a o tom, jestli série pojede dál, rozhodne zbytek světa. Tam si zatím Evoluce přišla na 30 milionů, což v celku dělá 54 mega proti rozpočtu 88 milionů.
Proč studio vystřihlo jednoho herce z nového Predátora těsně před premiérou?
Téma17. 12. 2018
Proč studio vystřihlo jednoho herce z nového Predátora těsně před premiérou?
Není to nejhorší začátek a film by se mohl celosvětově prodrat na nějakých 200 milionů. Pokud mu nedojde dech. Šeptanda zatím pracuje spíše proti tvůrcům, do toho špatné počasí ve východní části USA a průšvih s hercem, který musel být z filmu vystřižen. Jestli má tahle série budoucnost, to ukáží až následující týdny. Škoda, že si studio trochu nepohlídalo rozpočet. Kdyby film stál 50, měl by úspěch jistý.
Hodně překvapila Nebezpečná laskavost, která stála 20 milionů a se 16 se uvedla na třetím místě. Novinka o vlogerce, která začne hledat zmizelou kamarádku, je popisována jako následovník Zmizelé a Dívky ve vlaku a dočkala se velmi dobrých recenzí. Nejpřekvapivější na tomhle kousku je, že na režii usedl Paul Feig, který se do téhle chvíle profiloval čistě jako režisér komedií s ženami v hlavních rolích. Evidentně to s dámami umí i v thrillerové poloze.
Nijak zázračně se naopak uvedlo krimi drama White Boy Rick, natočené podle skutečných událostí. Recenze lehce nadprůměrné, start na čtyřce za 8,8 milionů (proti rozpočtu 30) neoslnivý. Veliká škoda. Příběh teenagera, který to z pozice informátora dotáhl až na top drogového dealera, měl jednoznačně kultovní potenciál. Takhle si na něj za rok nikdo vzpomene.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
77814d30
Mladý gangster