Proč studio vystřihlo jednoho herce z nového Predátora těsně před premiérou?

Proč studio vystřihlo jednoho herce z nového Predátora těsně před premiérou?
Predátor: Evoluce | 20th Century Fox
Vyšlo totiž najevo, že je Wilder vedený v registru pachatelů sexuálních deliktů a o tuhle "drobnost" se se studiem nepodělil. Ve filmu měl tři scény, v nichž se snažil sbalit Olivii Munn. Do filmu ho obsadil sám Shane Black a to proto, že jsou s Wilderem letití přátelé (dokonce o obvinění věděl). Herce nakonec "naprášila" Munn, když se o všem dozvěděla, a Foxové jednali obratem.
Kauza má následující pozadí - Wilder byl v roce 2009 zatčen pro pokus o navázání sexuálního vztahu se 14letou dívku, s níž se seznámil přes internet. Došlo i na nějaký ten přímý kontakt a nebudu zbytečně zabíhat do podrobností, soud nakonec uznal Wildera vinným a herec putoval na šest měsíců do vězení. Black původně jeho obsazení bránil tím, že "se rozhodl pomoci příteli a chápe, proč to ostatní mohou odsoudit". Nebylo to poprvé, kdy Black Wildera obsadil - malé role si zahrál i v Iron Manovi 3 a Správných chlapech. V roce 2016 dokonce Black prohlásil, že chce spoluprodukovat Wilderův připravovaný film o velké loupeži. Na to už ale určitě nedojde.
Jak vypadal Predátor v podání Jean-Claude Van Dammea a proč herec nakonec projekt opustil?
Téma18. 9. 2020
Jak vypadal Predátor v podání Jean-Claude Van Dammea a proč herec nakonec projekt opustil?
Black totiž podle všeho až příliš věřil tomu, co mu Wilder namluvil. Poté, co kauza praskla a k Blackovi se dostala peprná korespondence mezi Wilderem a dívkou, na základě níž byl odsouzen, Black svůj postoj přehodnotil, Wilderovo chování odsoudil a omluvil se za jeho obsazení do filmu celému štábu. "Pozdě jsem si uvědomil, že mi kamarád, jemuž jsem opravdu chtěl věřit, lhal, když mi popisoval pozadí celého svého obvinění. Opravdu silně věřím v to dávat lidem druhé šance - bohužel někdy zjistíte, že ona šance není tak zasloužená, jak jste doufali. Po zjištění všech detailů případu jsem zklamán sám sebou a omlouvám se všem za to, že jsem nechal Stevea pracovat po jejich boku, aniž bych jim dal možnost volby," uvedl Black.
Inu, přátelství je občas ošemetná věc a tohle se Blackovi hodně vymstilo. Ale na druhou stranu, kdyby Black nevěřil na druhé šance, neobsadil by v roce 2005 tehdy "nežádoucího feťáka" Roberta Downeyho Jr. do Kiss Kiss Bang Bang a Downey by se možná nedal nikdy dohromady. Doufejme, že současný přešlap nezavře Blackovi v Hollywoodu dveře. Momentálně jsou v tamních končinách na podobné kauzy hodně citliví a zatajit štábu i studiu, že je někdo v registru pachatelů sexuálních deliktů, to vážně není šťastný tah.
Predátor: Evoluce
Predátor: Evoluce