Přehlížené pecky: Město zločinu - Jackie Chan ve spárech japonské mafie

Přehlížené pecky: Město zločinu - Jackie Chan ve spárech japonské mafie
Město zločinu (2009) | H.C.E.
Město zločinu
| HCE
O čem to je? Mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), se ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Zde ale zjišťuje, že se provdala za japonského šéfa mafie Eguciho (Masaja Kató). Rozhodne se tedy v Japonsku zůstat a začne pro Eguciho pracovat, postupně však začíná získávat moc i on sám, což ovšem nevyhovuje jiným gangům.

Město zločinu: Trailer

Město zločinu
5 důvodů, proč má smysl film vidět:
Město zločinu
1. Jackie Chan
Pokud máte Chana zafixovaného jen jako komika, co dělá nebezpečné kaskadérské kousky, tak tady vás vyvede z omylu. Zde předvádí natolik přesvědčivý charakterní výkon, že jen přemýšlíte, kde to celou dobu schovával.
Město zločinu
2. Atmosféra
Temná, drsná vize Japonska, kde podsvětí vládne a kdo se dostane do jeho spárů, nemá šanci se z nich dostat ven. Natolik přesvědčivou atmosféru, jako je tato, u kriminálky (zvlášť u té hongkongské) dlouho nepamatuji.
Město zločinu
3. Příběh
Hong Kong si na příběhy nikdy moc nepotrpěl a většinu času by šlo o průměrné béčka. Zde se ale scénáristé opravdu vytáhli a májí dost nápadů, aby diváka pořád měli čím překvapovat a nenechali ho ani chvíli vydechnout.
Město zločinu
4. Obsazení
Herci jsou na hongkongské poměry velmi nadprůměrní a díky skvělému castingu se vám vůbec nepletou, přesto že zde většinu uvidíte poprvé.
Město zločinu
5. Akce
Kdo ale čeká Jackieho, jak dělá své naprosto úžasné a pro nás neuvěřitelné kousky, ten ať si nechá ihned zajít chuť. Derek Yee všechny prezentuje uvěřitelně a pro věci jako jsou kaskadérské kousky tu holt není místo. A když dojde na nějakou akci, je velice osobní, brutálnější a nebezpečnější.
Město zločinu
Ti, co mají v oblibě drsné temné kriminálky a nevadí jim hongkongské tváře, by neměli ani na minutu váhat. Fanoušci Chana, kteří tento film neviděli, by se měli mít trochu na pozoru. Není to typická Chanovka, což by u většiny mohl být problém, i tak bych být vámi filmu šanci dal.
Hodnocení: 95%