Do kin vstupuje příběh ponorky, jejíž posádku potopila ruská arogance

Do kin vstupuje příběh ponorky, jejíž posádku potopila ruská arogance
Kursk | EuropaCorp
V rámci mezinárodního obsazení se můžeme těšit na Colina Firtha, Maxe von Sydowa, Léu Seydoux nebo již zesnulého Michaela Nyqvista. Ironií osudu jde o druhý film, který bude uveden až po jeho smrti a v němž hraje roli ruská ponorka - tím prvním byl loňský Útok z hlubin s Gerardem Butlerem.
Drama Kursk natočil talentovaný dánský režisér Thomas Vinterberg (famózní Hon). Snímek má za sebou již nějaké ty projekce a vesměs je chválen.
Kursk
Příběh je založen na skutečných událostech z roku 2000. Tehdy se potopila ruská ponorka K-141 Kursk a následoval boj s časem, kdy námořníci čekali na záchranu. Jejich rodiny bohužel musely bojovat s nesmyslnými politickými překážkami, které bránily v poskytnutí pomoci. Hrálo se hlavně o to, aby se do záchranné mise mohly zapojit i posádky jiných zemí, které se v oblasti v té době nacházely, což se samozřejmě ruským pohlavárům vůbec nelíbilo.
Kursk přišel své tvůrce na skromných 20 milionů dolarů, do českých kin snímek uvede společnost Bioscop již tento čtvrtek, tedy 17. ledna.
c20ff80a
75b7f092