Berlusconi ve filmu: Politika, miliardy a dovádění s mladými děvčaty

Berlusconi ve filmu: Politika, miliardy a dovádění s mladými děvčaty
Oni a Silvio | Aerofilms
Toni Servillo
Oni a Silvio | Aerofilms
Po úspěšném Mládí (2015) přichází Paolo Sorrentino s velkolepým provokativním komediálním dramatem Oni a Silvio (2018). To nezapře režisérův nezaměnitelný styl, divákům dobře známý také z oscarového filmu Velká nádhera (2013). Sorrentinův dvorní herec Toni Servillo tentokrát v hlavní roli ztvárnil Silvia Berlusconiho – notoricky známého miliardáře, skandalistu, mediálního magnáta a dlouholetého předsedu italské vlády, jenž se proslavil zejména svým excentrickým způsobem života a rozpustilými večírky, které svět zná pod označením „bunga bunga“.

Oni a Silvio: Teaser trailer

Oni a Silvio
Přestože se děj filmu točí právě kolem této ústřední postavy, dotýká se řady dalších obecnějších témat: ztráty hodnot v politice, egoismu, šovinismu nebo cynického mechanismu moci. Zabývá se nejen tím, kdo je skutečný Silvio Berlusconi a další mocní jeho střihu, ale také tím, kdo jsou ti, kteří jim pomáhají udržet jejich moc, ti, kteří chtějí stát na stejném břehu jako oni a snaží se vlísat do jejich přízně, ti, kteří je volí, zkrátka všichni ti, kdo se je naučili milovat.
Po světové premiéře na filmovém festivalu v Torontu vstoupí snímek Oni a Silvio do českých kin 15. listopadu letošního roku.
Toni Servillo
Elena Sofia Ricci, Toni Servillo