Tvůrce Simpsonů konečně odpověděl na otázku, zda byl nebo nebyl v seriálu Michael Jackson

Tvůrce Simpsonů konečně odpověděl na otázku, zda byl nebo nebyl v seriálu Michael Jackson
Simpsonovi | 20th Century Fox Television
Mladším ročníkům tahle epizoda zřejmě moc neřekne, ale ti z nás, kdo pamatují začátky seriálu, si snadno vybaví příběh, v němž Homer Simpson skončí v blázinci a seznámí se s Leonem Kompowským, který se vydává za Michaela Jacksona. Přirozeně nemůže chybět pár pohybů, jimiž to Leon doprovodí a i když jsme přišli o jeho původní hlas v českém dabingu, pořád zůstala nepřeložená píseň na konci dílů, která zní skoro jako od Jacksona.
Fanoušci Krále popu vždycky měli se zmíněným hudebním výstupem problém, protože to není úplně ono, současně ale prý zněl Leon v dialozích dostatečně podobně, aby váhali, zda tedy postavu namluvil nebo nenamluvil sám Michael Jackson. Matt Greoning se konečně slitoval a uvedl, že navzdory absenci v titulcích skutečně Leona namluvil sám velký Michael.
Ani tvůrce Simpsonů původně nevěřil, že se takové cameo povede, ale pěvecká legenda sama Greoningovi jednoho večera zavolala, že by měla o účast v seriálu zájem. A proč nezněl Jackson úplně jako Jackson při zpívaní songu Lisa It's Your Birthday? Ironií osudu nešlo použít Michaela pro zpěv, protože měl v té době s nahrávacím studiem uzavřenou smlouvu, která mu to zakazovala (ač šlo o smyšlený song, který by nikde jinde nikdy nezpíval).
tvurce-simpsonu-konecne-odpovedel-na-otazku-zda-byl-nebo-nebyl-v-serialu-michael-jackson
Simpsonovi | 20th Century Fox Television