Dětská hra: Remake přijde s dost razantní změnou (a není to důvod k radosti)

Dětská hra: Remake přijde s dost razantní změnou (a není to důvod k radosti)
Dětská hra | Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.
Freddy Krueger byl dítětem řádová sestry, která pracovala v ústavu pro choromyslné a jednoho dne ji znásilnila stovka psychopatů, z čehož vznikl Freddy. Jason Voorhees se utopil na dětském táboře díky nepozornosti dospělých, jeho matka poté v táboře vraždila, aby ho pomstila a když ji zabili, Jason se vrátil, aby pro změnu pomstil jí. Candyman byl znetvořen rozzuřeným rasistickým davem a nechán napospas včelám, které ho později udržovaly coby přízrak při životě, aby mohl zabíjet jiné (přičemž ho sami nešťastníci vyvolávají tím, že pětkrát do zrcadla řeknou Candyman).
Do téhle sorty nápaditých hororových psychopatů patří i panenka Chucky z Dětské hry, v níž byl do proslulé vraždící hračky přenesen skrze voodoo rituál duch vraha Charlese Lee Raye. V připravovaném remaku bohužel o tenhle prvek přijdeme. Místo toho nás čeká nový origin, kde člověk jménem Chen těsně předtím, než spáchá sebevraždu, přeprogramuje v továrně jednu z panenek tak, že jí vypne veškerá omezení. Přirozeně půjde o Chuchyho a nově zrozený antihrdina bude moci dělat cokoli, včetně zabíjení. Mysteriózní prvek tudíž střídá současný zájem o technologický pokrok, přičemž panenku samozřejmě dostane jako dárek nějaké dítě a zbytek už asi všichni tušíme.
Chápu, že chtějí autoři remaku příběh aktualizovat, ale kouzlo podobných hororových postav do velké míry spočívá právě v jejich zázemí. A minimálně u klasiků by se dle mého na tuhle složku vážně sahat nemělo. Novou Dětskou hru režíruje Lars Klevberg (zatím neuvedený Polaroid) podle scénáře Tyler Burton Smith (hry Quantum Break a Sleeping Dogs).
Dětská hra 3
Chuckyho sémě