Kdo je kdo v Tarantinově filmu "Tenkrát v Hollywoodu"?

Kdo je kdo v Tarantinově filmu "Tenkrát v Hollywoodu"?
Tenkrát v Hollywoodu
Brad Pitt a Leonardo DiCaprio se přemístili do 60. let a vypadají vážně drsně!
Filmy1. 7. 2018
Brad Pitt a Leonardo DiCaprio se přemístili do 60. let a vypadají vážně drsně!
Řada z nich byla zabita během jedné srpnové noci roku 1969, kdy do vily režiséra Romana Polanského vtrhli členové sekty Charlese Mansona a brutálně zavraždili polanského ženu Sharon Tate a její přátele.
Za každou z postav stojí silný životní příběh (členy sekty "Family" nevyjímaje). Pojďme si tedy představit alespoň některé charaktery z připravovaného retro filmu, který by měl být tarantinovým předposledním v jeho režisérské kariéře.
Kdo hledá kompletní titulkovou listinu (bohužel bude chybět zesnuvší Burt Reynolds), může se "pokochat" zde.
Leonardo DiCaprio jako Rick Dalton
Leonardo DiCaprio
Velký Gatsby.
Fiktivní filmová postava, hvězda westernového seriálu Bounty Law. Na konci 60. let je jeho kariéra na mrtvém bodě. Je sousedem herečky Sharon Tate.
Brad Pitt jako Cliff Booth
Brad Pitt
Brad Pitt
Fiktivní filmová postava, Rickův kaskadérský dabl a blízký přítel.
Margot Robbie jako Sharon Tate
Margot Robbie
Margot Robbie | BontonFilm
Jedna z nejobsazovanějších hereček současnosti ztvárnila skutečnou historickou postavu, modelku a hereckou femme fatale, která byla ženou režiséra Polanského. Zemřela v hollywoodské vile pod rukama sekty Charlese Mansona. Byla v 8. měsíci těhotenství.
Bruce Dern jako George Spahn
Bruce Dern
Bruce Dern
Po úmrtí Burta Reynoldse byla tato role svěřena Bruci Dernovi. O koho v případě George Spahna jde? O skutečnou historickou postavu, majitele ranče, který si filmaři pronajímali pro natáčení westernů. Muž postižený slepotou poskytl Mansonově sektě svůj dům jako příležitostný příbytek. Manson údajně Spahna přemluvil tak, že mu do postele poslal několik z mladých členek sekty.
Damian Lewis jako Steve McQueen
Damian Lewis
Lewisovi se dostalo pocty ztvárnit legendu Hollywoodu, ikonického McQueena (Sedm statečných, Motýlek, Skleněné peklo). McQueen byl pozván přítelem Jayem Sebringem do domu Sharon Tate na večeři. Nemohl se nicméně dostavit, což mu zachránilo život. Sebring (ztvární ho Emile Hirsch) podobné štěstí neměl.
Luke Perry jako Wayne Maunder
Luke Perry
| ABC
Herec, který se do duší diváků zapsal díky seriálu Beverly Hills 90210, si zahraje skutečnou historickou postavu, herce Waynea Maundera. Ten byl hvězdou westernové televizní série Lancer. Premiéry filmu se Luke Perry bohužel nedočkal, zemřel 4. března letošního roku.
Damon Herriman jako Charles Manson
Damon Herriman
Nechvalně známý vůdce sekty Family Charles Manson (1934-2017) si odseděl doživotí v severoamerické věznici, kde se stihl oženit, několikrát požádat o propuštění a sledovat to, jak se z jeho osoby stává nechtěný kult. Na vraždění v Polanského domě se přímo nepodílel, jako "duchovní vůdce" měl nicméně pomyslnou krev na rukou. V Tarantinově připravovaném filmu ztvární Mansona Australan Damon Herriman.
Dakota Fanning jako Lynette “Squeaky” Fromme
Dakota Fanning
Dakota Fanning | Lionsgate
Lynette Fromme (ročník 1948) stále žije. Jde o někdejší členku "Rodiny" Charlese Mansona. Podílela se na vraždě dvou lidí, ale kvůli nedostatku důkazů ušla spravedlnosti. Později se pokusila zavraždit amerického prezidenta Geralda Forda. Po doživotním trestu se jí podařilo uniknout z vězení, načež byla zadržena a následně roku 2009 propuštěna na svobodu.
Al Pacino jako Marvin Shwarz
Al Pacino
Al Pacino
Herecká legenda ztvární ve filmu agenta herce Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio).
Mike Moh jako Bruce Lee
Mike Moh
| Mike Moh Showreel 2014
Legendárního herce, kaskadéra a přeborníka v bojových sportech ztvární Mike Moh (seriál Prozíravost). Co měl Bruce Lee společného s událostmi kolem Sharon Tate? Byl choreografem bojových scén ve filmu The Wrecking Crew (1969), kde si Tate zahrála. Bruce Lee se zúčastnil hereččina pohřbu a osobně se zabýval okolnostmi případu.
Lena Dunham jako Catherine Share
Girls
Lena Dunham | Warner Bros.
Herečka Dunham (známá ze seriálu Girls) ztvární skutečnou historickou postavu, členku sekty Charlese Mansona. Catherine Share (ročník 1942) se narodila v Paříži roku 1942 maďarskému otci a německé matce. Oba během války spáchali sebevraždu. Catherine se dostala do péče babičky, která zemřela ve východoevropském ghettu. Babička a dědeček z otcovy strany jí zemřeli v koncentračním táboře. Catherine Share se dostala do USA spolu s francouzskými adoptivními rodiči. Roku 1969 se stala členkou sekty Charlese Mansona, s níž se účastnila protizákonných akcí. Několikrát byla ve vězení.
Austin Butler jako Charles “Tex” Watson
53b535f7
| MTV, Spike
Mladý herec Butler ztvární skutečnou postavu, jednoho z hlavních vrahů z domu Romana Polanského. Charles Watson (ročník 1945) byl roku 1971 odsouzen za 7 vražd prvního stupně a spiknutí na spáchání vraždy. Ještě téhož roku byl odsouzen k trestu smrti, jemuž unikl, v Kalifornii byl totiž zrušen. Ve vězení je dodnes.
Rafal Zawierucha jako Roman Polanski
kdo-je-kdo-v-tarantinove-filmu-tenkrat-v-hollywoodu
Talentovaný polský herec (Bohové, Mžitky) si zahraje světoznámého režiséra Polanského, který byl v době vraždění v americkém sídle na natáčení v Evropě: Narozdíl od ženy Sharon Tate tím unikl jisté smrti. Polanski se do USA nemůže vrátit, neboť je zde obviněn ze sexuálního zneužití nezletilé osoby. Kromě toho bylo zrušeno jeho členství ve filmové akademii, která rozhoduje o udílení Oscarů.