"Filmy o superhrdinech jsou nesmyslně přeceňované," říká známý hollywoodský herec

"Filmy o superhrdinech jsou nesmyslně přeceňované," říká známý hollywoodský herec
Logan: Wolverine | 20th Century Fox
Dalo by se říct, že ještě stále žijeme v době, kdy jsou superhrdinské filmy na mohutném vzestupu. Neprojevuje se to pouze v jejich narůstajícím počtu, ale také v jejich oceňování. Například velice úspěšný snímek Logan: Wolverine (2017) byl minulý rok nominován na Oscara za nejlepší původní scénář, což je pro takovýto typ filmů úspěch jak hrom. To ale samozřejmě neznamená, že je musí hned každý zbožňovat.
Ethan Hawke je vůči tomuto trendu celkem skeptický. V rozhovoru pro The Film Stage uvedl, že ho rozčiluje neschopnost rozlišovat superhrdinské filmy od filmů ostatních. "Všude teď slyším lidi tvrdit, že Logan je skvělý film. Inu, je to fajn superhrdinský film. Není to ale žádný Bresson. Nebo Bergman. Ale i tak o tom lidé mluví jako kdyby byl. Je v tom rozdíl, nicméně někteří lidé v zájmu businessu nechtějí, aby to člověk rozpoznal. Jsou to lidé, kteří si myslí, že se jedná o skvělý film, protože z někoho chtějí vytřískat co nejvíce peněz."
filmy-o-superhrdinech-jsou-nesmyslne-precenovane-rika-znamy-hollywoodsky-herec
Ethan Hawke | Summit Entertainment
Hawke tím pádem určitě nebude příliš velkým příznivcem novinky, díky které se na Oscarech budou oceňovat i divácky populární filmy.
Souhlasíte? Nebo si myslíte, že všechny filmové žánry jsou si rovny?